Μανιταρόπιτα Ρολό Με Ζαμπόν Και Κρέμα 4 Τυριά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018

Μανιταρόπιτα Ρολό Με Ζαμπόν Και Κρέμα 4 Τυριά


Υλικά Συνταγής

    Για την μανιταρόπιτα σε ρολό
    1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
    700 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
    3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
    1 σκ. σκόρδο
    αλάτι
    πιπέρι
    250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών

    Για την κρέμα 4 τυριά
    500 γραμ. γάλα
    3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    αλάτι
    πιπέρι
    2 αυγά
    από 200 γραμ. κασέρι
    γραβιέρα
    έμενταλ και κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση
Για τη μανιταρόπιτα

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ. Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιουν όλα τα υγρά τους.


Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος. Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Για την κρέμα 4 τυριά

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Τρίβουμε πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά. Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε.
Στήνουμε τη μανιταρόπιτα ρολό

Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες. Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.

Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου. Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.   Μάθετε όλα τα μυστικά για φανταστικές πίτες με χωριάτικο φύλλο.

argiro.gr


http://mati-grnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες