Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας: Κάλεσμα –Πρόσκληση σε σύσκεψη για την υγεία των εργαζομένων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας: Κάλεσμα –Πρόσκληση σε σύσκεψη για την υγεία των εργαζομένων


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας με ανακοίνωση του, προσκαλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 18.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με θέμα: Η Υγεία των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Ένα μεγάλο ποσοστό διαταραχών στην υγεία σχετίζεται με την εργασία, κάτι που διαπερνά όλες τις ηλικίες, με τις γυναίκες εργαζόμενες να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Ασθένειες που συνδέονται με την εργασία αποτελούν: οι μυοσκελετικές παθήσεις, άγχος και διαταραχές ψυχικής υγείας, καρκίνος, δερματικές παθήσεις κ.α. Παρ’ όλη την εξέλιξη της επιστήμης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ασφαλή και ταυτόχρονα παραγωγική εργασία, οι παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία, ευθύνονται για περίπου 2,4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.
Οι συνθήκες εργασίας που χαρακτηρίζονται από εντατικοποίηση, ευέλικτο ωράριο, υπερωρίες, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περιορισμένες άδειες για προβλήματα υγείας, ο μισθός “χαρτζιλίκι” που οδηγεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν και 2 δουλειές, η σχεδόν ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η συνεχής μείωση των παροχών κτλ. δημιουργούν ένα επιβαρυντικό, σωματικά και ψυχικά, περιβάλλον για τον εργαζόμενο. Τα παραπάνω αποτελούν την βάση για την παρουσία προβλημάτων στην υγεία των εργαζομένων.
Το αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, δημιουργεί ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για τον εργαζόμενο. Οι ανάγκες των εργαζομένων θεωρούνται κόστος, τα μέτρα για την προστασία τους θα είναι πάντα περιορισμένα και κάτω από τις ανάγκες τους. Η μια όψη του νομίσματος είναι το υποστελεχωμένο και ελλιπές δημόσιο σύστημα υγείας, που οδηγεί τον εργαζόμενο να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και η άλλη όψη είναι οι συνθήκες εργασίας, τα ωράρια λάστιχο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί των 400 -500 ευρώ κτλ Είναι αξίωση των εργοδοτών, και αξίωση τους είναι επίσης να μείνει η κατάσταση ως έχει και στην “μεταμνημονιακή” περίοδο, ανεξάρτητα από τα διάφορα παραμύθια της κυβέρνησης περί τέλος των μνημονίων.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους φορείς του νομού να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που έχουν προαναγγείλει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις 8 Νοέμβρη, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία με δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού να έρθουν να συζητήσουμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για εργασία με ασφάλεια. Να συζητήσουμε για την συλλογική μας δράση, να βάλουμε μπροστά της δικές μας ανάγκες.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες