Πρόκειται για μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C, που ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και τα καροτενοειδή και οι ανθοκυανίνες, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος.
Από την άλλη, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, καθώς και πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγγάνιο.
Τέλος, στο λάχανο θα βρούμε και ορισμένα φυτοχημικά συστατικά, που ονομάζονται γλυκοσινολάτες και όπως δείχνουν ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών, ασκούν αντικαρκινική δράση και πιθανόν να προστατεύουν από τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...
Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.