Παρουσιάστηκε το προγράμμα "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας" - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2018

Παρουσιάστηκε το προγράμμα "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας"


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες 24/10/18 ενημερωτική εκδήλωση για τις παρεμβάσεις και δράσεις από τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο για το πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου».
Η επιλεγμένη περιοχή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου είναι η περιοχή μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου – Μαιζώνος – Κορίνθου (από Αράτου έως Μαιζώνος) και η Κωνσταντινουπόλεως (έως και την πλατεία Αγίας Σοφίας). Η περιοχή αν και όμορη με το εμπορικό κέντρο της πόλης είναι υποβαθμισμένη και η παρατεταμένη κρίση έχει αφήσει έντονα το σημάδια της. Μέσω και του προγράμματος στόχος είναι η ανάπλαση και αναβάθμιση της και η εμπορική της αναζωογόνηση.
Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης του έργου μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των 1.900.000 ευρώ. Τα 1.500.000 ευρώ αφορούν παρεμβάσεις του Δήμου και ποσό έως 400.000 ευρώ, παρεμβάσεις και δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου.
Παρουσιάστηκε το προγράμμα "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας"
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής και έγινε αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση από εκπρόσωπο του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου των προτεινόμενων παρεμβάσεων και δράσεων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν ανακατασκευές πεζοδρομίων με ράμπες για ΑΜΕΑ, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με led, ανάδειξη και φωτισμός του Αρσακείου που θα μεταστεγαστεί και το Δημαρχείο, «έξυπνα» παγκάκια με θύρες USB, αυτόνομοι ηλιακοί φορτιστές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης Internet με WiFi, φωτιζόμενες «έξυπνες» διαβάσεις πεζών, αισθητήρες για τις κενές θέσεις στάθμευσης και ημιβυθιζόμενοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά.
Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού των προσόψεων των καταστημάτων που συμμετέχουν ούτως ώστε να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα της περιοχής. Ο παρεμβάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν ομοιόμορφες φωτιζόμενες led πινακίδες, φωτιζόμενες ανθοστήλες, επένδυση των κιόνων των στοών και των προσόψεων των καταστημάτων με κατάλληλο υλικό σε παραλλαγές του λογότυπου του open mall και ομοιόμορφα σκίαστρα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις προωθητικές ενέργειες για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, με διαφήμιση, εκδηλώσεις, κοινή δικτυακή πλατφόρμα και σύστημα επιβράβευσης των πελατών.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες