ΔΕΙΤΕ TO BINTEO - Κάτοικοι της Μυτιλήνης έβαλαν ξανά τον Σταυρό που ξερίζωσαν στη θέση του - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2018

ΔΕΙΤΕ TO BINTEO - Κάτοικοι της Μυτιλήνης έβαλαν ξανά τον Σταυρό που ξερίζωσαν στη θέση του


O Σταυρός ξανά στη θέση του! Οι κάτοικοι στην Απελή Μυτιλήνης έκαναν το αυτονόητο, τοποθέτησαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας που κάποιοι, άγνωστοι γκρέμισαν προ ημερών. 

Τη νύχτα της Κυριακής με ξημερώματα της Δευτέρας, ομάδα ατόμων γκρέμισε μεγάλο τσιμεντένιο σταυρό που ήταν τοποθετημένος στην ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης. 

Πολλοί κάτοικοι του νησιού εκτός από οργισμένοι αισθάνονται και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό του σταυρού. 
«Κάποιος πήγε με ένα βαριό (βαρύ αντικείμενο) και τον έσπασε. 
Αυτό ήταν μίσος!», λέει ο Στέλιος Αγάς κάτοικος της Μυτιλήνης. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση. 

Όπως δήλωσε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». 

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων». 

Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση του σταυρού είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

Σε ανακοίνωσή της η Συνύπαρξη είχε επισημάνει τα εξής: «Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . 

Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».



ΠΗΓΗ: https://www.tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες