Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο ήρωας Κατσίφας άναψε τη σπίθα στη Βόρειο Ήπειρο…
Στην πολιτική αλλά και στις πολεμικές επιχειρήσεις, η επιλογή σημαδιακών ημερομηνιών παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο! Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα!

Έτσι, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στις 15 Αυγούστου 1940 – εν καιρώ ειρήνης – το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας με ιταλικό υποβρύχιο, λίγο πριν την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς της Τήνου, όπου στην προκυμαία υπήρχαν πολλοί πιστοί, με τρεις τορπίλες επιτέθηκε κατά του πολεμικού – καταδρομικού μας πλοίου “Έλλη”, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τήνου, μετέχοντας στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Εορτής μας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!

Μετά από λίγους μήνες η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα!
Προχτές, ημέρα της Εθνικής μας Εορτής της 28ης Οκτωβρίου το φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα της Αλβανίας, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ομογενή μας στη Βόρειο Ήπειρο Κωνσταντίνο Κατσίφα!

Αυτή η προκλητική και άνανδρη επίθεση κατά της Ελλάδος ενδέχεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης με τους Αλβανούς γείτονες! Παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση απαρτίζεται από απάτριδες και αντίχριστους!   

Η θυσία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε στο προσκήνιο, στη διεθνή επικαιρότητα, ένα ξεχασμένο εθνικό ζήτημα! Τα υπόδουλα ελληνικά ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου μας! Η θυσία ενός ανδρός υπερκάλυψε την προδοτική πολιτική ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες, που θεωρούσαν ως χαμένη υπόθεση τη διεκδίκηση από την Ελλάδα της Βορείου Ηπείρου μας, που είναι ποτισμένη με το αίμα μας κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ήθελαν να πιστέψει ο ελληνικός λαός πως εκεί βρίσκεται η Νότια Αλβανία!

Όπως, ξεδιάντροπα είπε ένα ακόμη παχύσαρκο παιδοβούβαλο (μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο) της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, ο Συριζαίος Νίκος Φίλης: “Αυτόκλητος σωτήρας που πυροβολούσε στο έδαφος της Νότιας Αλβανίας”!    

Αυτή από μόνη της η δήλωση, καταδεικνύει τον τρόμο των Συριζαίων για την σπίθα που άναψε στη Βόρειο Ήπειρο! Αυτή η σπίθα που τσουρούφλισε τον εγκληματία Έντι Ράμα, ώστε να προσπαθήσει να απαγορεύσει – εμποδίσει τους Έλληνες να παραστούν στην κηδεία του νεώτερου ήρωά μας! Ενός νέου ήρωα, που δεν έπαψε ποτέ αυτή η Πατρίδα να γεννάει! Ενός ήρωα, που θυσίασε τη ζωή του για να σηματοδοτήσει τον δρόμο μας! Το δρόμο της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου μας!

Τιμή και δόξα στον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα! Τιμή και δόξα στις ηρωικές μορφές των γονιών του ήρωά μας! Της μητέρας του και του πατέρα του, που τραβούν το δικό τους Γολγοθά!

Αλλά, παρά την αβάσταχτη θλίψη τους για το χαμό του παλικαριού τους, θα προσπαθήσω να τους παρηγορήσω κατ΄ ελάχιστον, λέγοντάς τους πως, ο γιος σας είναι στην αγκαλιά της Παναγιάς μας και στην ψυχή όλων των Ελλήνων!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!   

Ποια “Τσαμουριά” μωρέ… Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο…


Στις 17 Μαΐου 1914 υπεγράφη από τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Ηπείρου και εγκρίθηκε άνευ όρων από την αλβανική πλευρά το “Πρωτόκολλο” της Κέρκυρας! Προέβλεπε δε, κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκείας, της παιδείας, της γλώσσας και της αυτοδιοίκησης! Ποιο εξ όλων αυτών τηρεί σήμερα ο φίλος του Αλέξη Τσίπρα, φασίστας ηγέτης της Αλβανίας Έντι Ράμα; Από τη στιγμή που το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” βρίσκεται σε ισχύ;

Όμως, ενώ οι Αλβανοί αρνούνται σήμερα τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που πηγάζουν από το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, θεωρούν λίγα τα δικαιώματα των ομοεθνών τους στο Κοσσυφοπέδιο!

Αλλά, αυτοί καλά κάνουν! Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τι αλήθεια πράττουν;
Μόνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός είχε ζητήσει ανάλογα δικαιώματα για τους Βορειοηπειρώτες με εκείνα των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο!

Δηλαδή αξίωσε το αυτονόητο! Παρ΄ ότι στη Βόρειο Ήπειρο υπήρξε ανέκαθεν ακραιφνώς ελληνικός πληθυσμός, αντίθετα από το Κοσσυφοπέδιο που υπήρξε κοιτίδα του Σερβικού Έθνους και διαβιώσεως σερβικού πληθυσμού!

Ωστόσο, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι αγώνες των Αλβανών για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπέδιου, οι συνεχείς αναφορές τους για τα δικαιώματα της μειονότητάς τους, από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα έπρεπε να αποτελούν το κατάλληλο πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος της Βορείου Ηπείρου μας!

Γι΄ αυτό μετά τον ηρωικό θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, βροντοφωνάζουμε…
Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο, γιατί είναι γη ελληνική!!

Η Ένωση Κεντρώων και οι Φίλης - Πάγκαλος…

Αποτέλεσμα εικόνας για λεβεντησ παγκαλος φίλησ

Δεν μπορώ να μην εξάρω την εθνική – πατριωτική θέση του κόμματος της “Ένωσης Κεντρώων” και του Προέδρου της Βασίλη Λεβέντη και στο ζήτημα της στυγνής δολοφονίας του ομογενούς μας της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Δεν κρύφτηκαν στο Σκοπιανό ζήτημα, δεν κρύφτηκαν στο ζήτημα των Μουφτειών της Ξάνθης και της Κομοτηνής, δεν κρύβονται και στη στυγερή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 8/11/2018

«Από την πρώτη στιγμή η Ένωση Κεντρώων δήλωσε απερίφραστα ότι ο θάνατος του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι μια στυγνή δολοφονία, ακριβώς όπως των Σολωμού και Ισαάκ στην Κύπρο.  Και αυτό το πράξαμε όταν άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα καθώς και ΜΜΕ κατασυκοφαντούσαν τον ηρωικό Κωνσταντίνο ως “έμπορο ναρκωτικών” και “τρομοκράτη”. Εξ αρχής είχαμε τη σωστή θέση, και είμαστε περήφανοι που δεν ακολουθήσαμε ούτε ακολουθούμε τον κατήφορο άλλων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στη σκύλευση του αδικοχαμένου αδερφού μας και την εγκατάλειψη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Δηλώνουμε στην Αλβανία ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη χρήση βίας ούτε συμπεριφορές αδικίας και καταπίεσης από τις αλβανικές αρχές σε βάρος των βορειοηπειρωτών αδερφών μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και του ορκιζόμαστε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου για τα οποία ο ίδιος πλήρωσε με τη ζωή του»!

Τ΄ ακούτε πολιτικά “παχύδερμα” Πάγκαλε και Φίλη;

Ο πατριωτισμός ρε, δεν είναι φασισμός! Φασισμός είναι η ισοπέδωση των ιερών και των όσιων της Πατρίδος μας!

Που άλλοι θυσιάζονται γι΄ αυτήν την Πατρίδα και πέφτουν ένδοξα τυλιγμένοι με το Εθνικό μας Σύμβολο και εσείς “τρώτε όλο το φαί σας” με ψυχογενή βουλιμία και ζωώδη αναισθησία…    

Έλεος πια, αυτή η εχθρότητα για την αγαπημένη μας Πατρίδα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες