Μοσχαράκι Μπουργκινιόν - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν


Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

Υλικά για 4 άτομα

    1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
    1 1/2 κιλό μικρά κρεμμύδια
    1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα στα 4
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 καρότα ψιλοκομμένα
    40 γραμ. αλεύρι
    1 κύβος βοδινού
    40 γραμ. ζάχαρη
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
    μπαχάρι
    αλατοπίπερο
    2 φύλλα δάφνης
    20 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

    Αρχικά σοτάρετε το κρέας, αφού το έχετε πλύνει και κόψει μπουκιές, σε μία κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
    Στη συνέχεια προσθέτετε και το κρεμμύδι με τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
    Πουδράρετε το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα, το αφήνετε να κάψει λίγο και σβήνετε με το κρασί.
    Τέλος ρίχνετε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και το σκόρδο αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για λίγο πριν το μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο όπου και θα το αφήσετε για περίπου 2 ώρες να μαγειρευτεί.
    Παράλληλα καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια και τα βάζετε να βράσουν με λίγο νεράκι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γλασάρουν ενώ σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο.
    Αφού το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν που ετοιμάσατε παράλληλα και αφήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο να σιγοβράσουν όλα μαζί, προτού σερβίρετε.

syntages-matigr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες