ΔΕΗ: Η Αθλιότητα στο μεγαλείο της! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Η Αθλιότητα στο μεγαλείο της!


Ακόμα μια επιβάρυνση 1 € στους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η ΔΕΗ, καλεί τους πελάτες της στην επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού λογαριασμού. Το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι λογαριασμοί, που έρχονται στο σπίτι, θα επιβαρύνονται με 1€, «όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους». Το νέο χαράτσι θα ισχύει από την 01.12.2018.
Η ΔΕΗ ισχυρίζεται πως τάχα «βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος». Τρίχες κατσαρές.
1. Τα έξοδα εκτύπωσης και αποστολής τα πληρώνουμε ήδη. Η ΔΕΗ έπρεπε να μειώσει 1 ευρώ όσους επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο και όχι να αυξήσει τους λογαριασμούς. Πόσο μάλιστα όταν πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν ιντερνέτ, ούτε ξέρουν. Αυτοί θα πληρώνουν ΑΔΙΚΑ περισσότερο.
2. Η ασφάλεια στο ιντερνέτ είναι ανέκδοτο. Ειδικά όσοι έχουν windows το ξέρουν καλά. Το πρόβλημά των περισσοτέρων άλλωστε δεν είναι η ασφάλεια και η ταχύτητα, είναι πως δεν έχουμε να πληρώσουμε και πολλοί δίνουμε «έναντι».
3. Είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι το κάνουν για το περιβάλλον. Αν ήθελαν «ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος» θα έπαιρναν άλλες πρωτοβουλίες. Η ΔΕΗ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για μόλυνση του περιβάλλοντος και καμία από αυτές δεν ήταν ότι ξοδεύει πολύ χαρτί.
4. Ο πραγματικός λόγος είναι οι απολύσεις. Βασικά το κέρδος που θα έχουν από το διώξιμο όσων υπαλλήλων, οι οποίοι απασχολούνται στο να εκδίδουν λογαριασμούς. Το παραδέχονται όταν μιλάνε για «εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων». Το κάνουν και άλλες εταιρίες (πχ κινητή τηλεφωνία) χωρίς όμως να χαρατσώνουν αυθαίρετα, όπως κάνει το ΔΣ της ΔΕΗ.
Δεν έχω καμία αντίρρηση να βλέπω στο ιντερνέτ τι χρωστάω, απαιτούμε όμως η ΔΕΗ να δεσμευτεί πως δεν θα προβεί σε απολύσεις. Το επιπλέον ευρώ που ζητάνε από χιλιάδες καταναλωτές είναι αυθαίρετο χαράτσι, μάλλον παράνομο, αν και με τα Μνημόνια η λεηλασία έγινε νόμος…
tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες