Μ.Σαλβίνι: «Είμαι Έτοιμος Για "Πόλεμο" Με Την Ευρωζώνη- Eίμαστε Το Τελευταίο Δίχτυ Ασφαλείας Για Την Ευρώπη» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2018

Μ.Σαλβίνι: «Είμαι Έτοιμος Για "Πόλεμο" Με Την Ευρωζώνη- Eίμαστε Το Τελευταίο Δίχτυ Ασφαλείας Για Την Ευρώπη»


Ως το «τελευταίο δίχτυ ασφαλείας της Ευρώπης» χαρακτηρίζει την χώρα του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Lega, Ματέο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του στο Politico και ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμος για "πόλεμο" με την Ευρωζώνη σε ότι αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, για τον οποίο επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή, ανεξάρτητα από τις πιέσεις που θα ασκηθούν.

Μιλώντας από το γραφείο του στο Viminale, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Salvini τονίζει ότι θέλει ειρήνη σε όλα τα άλλα θέματα, από το Brexit έως και τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος για σκληρή μάχη με τις Βρυξέλλες απαντά καταφατικά.

«Οι τελευταίοι πέντε προϋπολογισμοί που επικροτήθηκαν από την Ευρώπη και τις αγορές αύξησαν το [δημόσιο] χρέος κατά € 300 δισ.

Και οδήγησαν σε ανάπτυξη μόλις 0,9%.

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές για πρόστιμα.

Άλλωστε μας έχουν βάλει πολλά», δηλώνει ο Μ.Σαλβίνι.

Εκτιμά ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιδοτήσεων προς την Ιταλία ως μέτρο τιμωρίας ενάντια στην «ανυπάκουη» Ρώμη.

«Η Ιταλία είναι μια από τις ιδρυτικές χώρες της ΕΕ, η δεύτερη ισχυρότερη παραγωγική δύναμη της Ευρώπης, δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν όπως το Λουξεμβούργο (σ.σ.: το οποίο, επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕ).

«Δεν είναι αρνητικό όλα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες», τόνισε χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη σχέση του με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Έχω μια καλή σχέση, ανταλλάσσουμε μηνύματα κειμένου, μιλάμε, συνεργαζόμαστε και συζητάμε, θα κάνουμε μια αποστολή στην Αφρική μαζί», τονίζει.

Οι κυρώσεις για τη Ρωσία, μια χώρα με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς, είναι κατά την άποψη του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης «αντιπαραγωγικές και άχρηστες.
Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες για το πόσο άχρηστες είναι.

Δεν σκοπεύουμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε το όπλο του βέτο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου 2018».

Όσον αφορά τη μετανάστευση, μια άλλη μακρά πηγή διαμάχης με τις Βρυξέλλες, ο Salvini δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο να κλείσει τα κέντρα μετανάστευσης στο ιταλικό έδαφος ως τρόπο να σταματήσουν τα λεγόμενα δευτερογενή κινήματα στην Ευρώπη.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε, «είναι απλά περίεργο ότι πριν μας κατηγορούσαν ότι τους «κλείνουμε» σε στρατόπεδα και δεν τους αφήνουμε ελεύθερους.
Τώρα μας κατηγορούν γιατί δεν θα τους κλείνουμε σε στρατόπεδα», εξηγεί ο Salvini.

Δεν διστάζει να δηλώσει ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ενιαίο νόμισμα «ήταν ένα πείραμα που ήταν κοινωνικά και οικονομικά λανθασμένο», αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι «δεν ήρθαμε  στην κυβέρνηση για να βγάλουμε την Ιταλία από την Ευρωζώνη ή για να καταστρέψουμε την ΕΕ.

Δουλεύουμε με αυτό που έχουμε, μένουμε στην ΕΕ και στο σύστημα ενιαίου νομίσματος».

Επιπρόσθετα στέλνει και ένα σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες:

«Παρά αυτά για τα οποία μας κατηγορούν, δεν είμαστε το σκιάχτρο της Ευρώπης. Κατά τη γνώμη μου, είμαστε το τελευταίο δίχτυ ασφαλείας για την Ευρώπη»


europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες