ΝΔ: Πάμε για 2 υποψηφιότητες στον δήμο Κορινθίων – Νανόπουλος και Καλλίρης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018

ΝΔ: Πάμε για 2 υποψηφιότητες στον δήμο Κορινθίων – Νανόπουλος και Καλλίρης


Στον απόηχο της ευρείας συνεδρίασης του Νομαρχιακού Οργάνου της ΝΔ στην Κορινθία, μια συνεδρίαση που πραγματοποιηθηκε χθες, με θέμα τις υποψηφιότητες στο δήμο Κορινθίων βγάζουμε απο το ρεπορτάζ τα εξής συμπεράσματα:
Πρώτα απο όλα το γεγονός πως το όργανο στην απόλυτη πλειοψηφία του αποφάσισε πως συντάσσεται με την όποια απόφαση λάβει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το θέμα της συνεδρίασης ,έτσι όπως το έθεσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Κορδώσης ήταν οι υποψηφιότητες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ και υποψηφίου δημάρχου  Βασίλη Νανόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη.
Παρά το γεγονός πως ο κ. Καλλίρης δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το εαν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στο δήμο Κορινθίων, και παρά το γεγονός επίσης ότι ήταν απών απο την συνεδρίαση αυτή, το όνομά του ετέθη σε ψηφοφορία και απέσπασε την μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών.
Το παραπάνω γεγονός δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αφού ο Καλλίρης είναι στρατευμένο στέλεχος του κόμματος , εφαρμόζει απόλυτα τις αποφάσεις της ΝΔ και κάπως έτσι δικαιολογείται  και το ιδιότυπο “σιωπητήριό του” για το θέμα αυτό,αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.
Απο την άλλη πλευρά, ο Νανόπουλος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές συγκεντρώνοντας το 49,98%, γεγονός που του προσδίδει τουλάχιστον ένα ακλόνητο επιχείρημα να διεκδικεί εκ νέου την δημαρχία της Κορίνθου.
Κατά την ομιλία του ο κ. Νανόπουλος έθεσε ερωτήματα αρκετά σχετικά με την υποψηφιότητα Καλλίρη έναντι της δικής του και πρότεινε να γίνει μια δημοσκόπηση για να διαπιστωθεί η αναγνωρισιμότητα αλλά και η παρεμβατικότητα των δυο υποψηφιοτήτων στην κοινωνία.Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε πως υπάρχει έτοιμο ψηφοδέλτιο, λαική αποδοχή και αναγνωρισιμότητα και αναρωτήθηκε γιατί το κόμμα να επιλέξει μια επιλογή που θα τα θέσει όλα αυτά σε αμφιβολία.Ενώ υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν χρίσματα, προτείνοντας όποιος έρθει πρώτος να στηριχθεί στο δεύτερο γύρο απο το κόμμα. Κλείνοντας ο κ. Νανόπουλος άφησε να εννοηθεί πως στηρίζοντας η ΝΔ την υποψηφιότητα Καλλίρη , κι ενώ υπάρχει ήδη η δική του υποψηφιότητα ,οδηγείται σε διάσπαση.
Όπως και να έχει η χθεσινή σύσκεψη φαίνεται πως είναι επιταγή του κόμματος , να αποφασίσουν τα τοπικά όργανα δηλαδή πριν τις επίσημες ανακοινώσεις ,οι οποίες αναμένονται αυτές τις ημέρες.
Οπωσδήποτε κατόπιν και αυτού, το τοπίο για τη ΝΔ και  στην Κορινθία διαγράφεται ζοφερό, αν συλλογιστεί κανείς και το μέτωπο που έχει ανοίξει στα σπλάχνα του κόμματος  και αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τους Τατούλη και Νίκα να κονταροχτυπιούνται σε όλα τα επίπεδα.
Και το υπογραμμίζουμε αυτό, κρατώντας την πρόσφατη δήλωση του Βασίλη Νανόπουλου πως θα είναι “υποψήφιος δήμαρχος  μέχρι το τέλος”.Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του μετά τις διαδικασίες:
“Δεν είμαι ελεγχόμενος απο συμφέροντα.Κάποιοι το θεωρούν μειονέκτημα.Εγώ είμαι υπερήφανος γι αυτό. Αυτοί που δεν με θέλουν δήμαρχο εξετάστε το γιατί καθώς επίσης και τι ψήφισαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. “
Ο Πελοπίδας Καλλίρης ακόμα δεν έχει μιλήσει,ελπίζουμε να το κάνει τις προσεχείς ημέρες.
Τζένη Σουκαρά
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες