Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π.για επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018

Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π.για επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού


Για «επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού», για «στημένη πειθαρχική δίωξη συναδέλφου, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης» και για «απόπειρες εκφοβισμού σε εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά μας» κάνει λόγο η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» σε ανακοίνωσή της.

Αναφέρει πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργάνων, για αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας για πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων συνδικαλιστών, πυροσβεστών, με αφορμή δηλώσεις και καταγγελίες που έκαναν για τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζουν αρκετές υπηρεσίες μας και τις απαράδεκτες συνθήκες που εργάζονται αρκετοί συνάδελφοί μας».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «στις 27-11-2018 δόθηκε κλήση σε απολογία σε συνάδελφό μας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΑΚΠ και εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Πυροσβεστών της ΕΥΠΣΠ Στερεάς Ελλάδας» και προσθέτει πως «οι κατασκευασμένες κατηγορίες που αποδίδονται στον συνάδελφο εστιάζουν στην ανακοίνωση - παρέμβαση της παράταξης της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας, που αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί πυροσβέστες κατά την κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά της Εύβοιας».

Σημειώνει ακόμα πως «τα αντικειμενικά και τεκμηριωμένα στοιχεία που αναφέρονται στις παρεμβάσεις της παράταξής μας, αλλά και στην κατάθεση που έγινε από τον συνάδελφο - μέλος της ΕΑΚΠ, δεν λήφθηκαν υπόψη κατά τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης». Καλεί «την κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει άμεσα την άδικη πειθαρχική δίωξη που ασκείται στον συνάδελφό μας. Σε έναν εργαζόμενο που αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο ΠΣ και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας προς όφελος του λαού» και ζητά «να σταματήσουν και όλες οι άδικες πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων πυροσβεστών, που έγιναν με ανάλογες κατηγορίες και με αφορμή αντίστοιχες καταγγελίες για τα συγκεκριμένα υπαρκτά προβλήματα (ελλείψεις, συνθήκες εργασίας)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες