Ν. Σταυρέλης: Η αδιαφορία του δήμου για την χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2018

Ν. Σταυρέλης: Η αδιαφορία του δήμου για την χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα


“Το Σάββατο το πρωί παραβρέθηκα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου στην Καθαριότητα, τους Κήπους, κλπ στο αμαξοστάσιο (Αδειμάντου και Σισύφου).
Το αίτημά τους τόσο απλό.

Η χορήγηση των προβλεπομένων από τη συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων ΟΤΑ, δηλαδή τα ρούχα, τα αδιάβροχα, τα γάντια, οι μπότες, το γάλα.
Για δύο χρόνια (το 2017 και το 2018) δεν έχουν λάβει τα προβλεπόμενα.
Αιτία η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Όπως τόνισα στους εργαζόμενους δυστυχώς στο Δήμο τα αυτονόητα έχουν αναχθεί σε επιστήμη.
Δε ζητούν καμία χάρη.
Ζητούν να τους αποδοθούν τα νόμιμα.
Και σκεφθείτε ο Δήμος να μην είχε επαρκές ταμείο (28.000.000 €).
Τέτοιο ταμείο με πάσης φύσεως οφειλές όμως εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί.

Δικαιολογίες δε χωρούν. Η διαδικασία είναι τόσο απλή:
1.Σύνταξη της αναγκαίας μελέτης (ο αριθμός των εργαζομένων μονίμων, αορίστου χρόνου και εποχιακών είναι συγκεκριμένος και γνωστός, τα είδη που προβλέπονται αναφέρονται στην Υπουργική απόφαση που κύρωσε τη ΣΣΕ)
2.Η πίστωση που προβλέπεται για τα ΜΑΠ υπάρχει στον προϋπολογισμό για κάθε κατηγορία προσωπικού, ως υποχρεωτική δαπάνη.
3.Η διακήρυξη είναι θέμα της Οικονομικής Επιτροπής δηλαδή της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου να το φέρει το θέμα έγκαιρα, για να αναδειχθούν οι ανάδοχοι προμηθευτές.
Τόνισα στη διοίκηση του Συλλόγου και στους εργαζόμενους ότι δικαιολογία δεν υπάρχει. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Δεν είναι έντιμο και ηθικό να συμπεριφέρεσαι κατ’ αυτό το τρόπο στους συνεργάτες εργαζόμενους.
Δεσμεύτηκα επίσης ότι ως Δημοτική Αρχή από το 2019 έγκαιρα (στο τέλος κάθε χρόνου θα συντάσσεται η μελέτη και ο διαγωνισμός θα ολοκληρώνεται μέχρι το Πάσχα) θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, χωρίς βέβαια αυτό να θεωρείται χάρη.
Η κοροϊδία πρέπει να πάρει τέλος στο Δήμο.

Νίκος Σταυρέλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες