Κλειστή σήμερα η Διώρυγα του Ισθμού - Δείτε μέχρι πότε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2018

Κλειστή σήμερα η Διώρυγα του Ισθμού - Δείτε μέχρι πότε


Κλειστή για άλλη μία φορά θα είναι σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η Διώρυγα της Κορίνθου για τα πλοία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΙώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), θα εκτελεστού πρόστετες εργασίες αποκατάστασης βυθισμάτων. Η αναστολή των διελεύσεων, θα ισχύσει από τις 8 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρώην μέλος του ΔΣ της Διώρυγας, Χάρης Μαρίνης, στην προσωπική του σελίδα σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, το πρωί της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, διερχόμενο πλοίο προσάραξε εντός της Διώρυγας, μετά από μικρή κατάπτωση χωμάτινων όγκων.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο "φαινόμενο" μέσα στο 2018, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την εκτέλεση ή μη των εργασιών συντήρησης στο κανάλι, για τον περιορισμό ή και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Σημειώνεται, ότι οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στον Ισθμό, γίνονται κάθε Τρίτη. Ως εκ τούτου, η αναστολή των διελεύσεων που ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Κορίνθου για σήμερα Δευτέρα, είναι εκτός προγράμματος.

Σύμφωνα με τους Γεωλόγους και τους άλλους ειδικούς επιστήμονες (ειδικοτήτων κυρίως, της Μηχανικής), η κατάπτωση των πρανών έχει ως κύρια αιτία, τη μεγάλη ποικιλία των γεωλογικών συστάσεων του εδάφους στην περιοχή της Διώρυγας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο εγκαταλειπόταν η ιδέα της διάνοιξης όσες φορές τολμήθηκε.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή των διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου την 17/12/2018 από ώρα 8:00 έως 15:00, λόγω εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες