Αγρότες-Κτηνοτρόφοι: Προχωρούν οι προετοιμασίες για τα μπλόκα στις 28 Γενάρη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019

Αγρότες-Κτηνοτρόφοι: Προχωρούν οι προετοιμασίες για τα μπλόκα στις 28 Γενάρη


Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες προχωρούν σε όλη τη χώρα τις προετοιμασίες για το στήσιμο αγροτικών μπλόκων στις 28 Γενάρη,όπως αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή στις Σέρρες.

Υλοποιώντας την απόφαση για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, η οποία είχε ληφθεί ήδη από το Δεκέμβρη σε μαζική πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μετά τις κατά τόπους κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, βγαίνουν ξανά στους δρόμους για να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση του πενιχρού εισοδήματός τους και τη διαρκή επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι προβάλλουν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, που αφορά στην ίδια την επιβίωσή τους, με αιχμή:

Την αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι και των ζημιών από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες στην παραγωγή.

Τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.

Τη μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας στα αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση των διαφόρων «ειδικών» χαρατσιών.

Τις έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες.

Τη μείωση της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων.

Το σταμάτημα των παρακρατήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και των απειλών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τράπεζα.

Αγωνιστικές ετοιμασίες σε όλη τη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα μπλόκα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής οργανώνουν καθημερινές περιοδείες στα χωριά και συσκέψεις σε επαρχιακό και νομαρχιακό επίπεδο.

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί παν-καρδιτσιώτικη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών, στο δημαρχείο Παλαμά (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), όπου θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στην κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων. Ήδη έχει αποφασιστεί, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Γενάρη τα τρακτέρ να βγουν στις πλατείες των χωριών,περιμένοντας σινιάλο για να κινηθούν προς το χώρο όπου θα αποφασιστεί να στηθεί το μπλόκο. Όπως επισημάνθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η Ομοσπονδία προσάρμοσε την ημερομηνία της εξόδου των τρακτέρ στις πλατείες 
– είχε ανακοινώσει ότι θα βγουν στις 13/1 – προκειμένου να συντονιστεί με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για στήσιμο μπλόκων από τις 28/1.

Στη Λάρισα, με στόχο να στηθεί ένα ισχυρό μπλόκο στην περιοχή, συνεχίζονται οι συσκέψεις σε επαρχιακό επίπεδο που οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά (7 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος»), αύριο Τετάρτη στα Φάρσαλα (6 μ.μ. στο χωριό Βασιλί) και το Σάββατο 19/1 στον Πλατύκαμπο (6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνεταιρισμού).

Στα Τρίκαλα, στη σύσκεψη που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη», αποφασίστηκε να οργανωθούν συσκέψεις σε επαρχίες και κεφαλοχώρια του νομού. Μέχρι στιγμής έχει καθοριστεί να γίνουν την Κυριακή 20/1, στις 12 μ. στη Φαρκαδόνα, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου και τη Δευτέρα 21/1, στις 7 μ.μ. στο Μεγαλοχώρι από τους Αγροτικούς Συλλόγους των πρώην δήμων Εστιώτιδας και Πυληναίων.

Στο «πόδι» απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία ο Τύρναβος

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Τύρναβο,όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και για την κυβερνητική κοροϊδία σε βάρος τους, όπως αυτή αποτυπώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο δημαρχείο της πόλης, η οποία εξελίχθηκε σε μια προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης, του υπουργού και του τοπικού δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα για το θέμα του χύμα τσίπουρου που «καίει» τους μικρομεσαίους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής, η «πρόταση» του υπουργού για εμφιάλωση με ετικέτα προκαλεί περισσότερα προβλήματα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου

 – Λυγαριάς κάνουν λόγο για «φιέστα 
– κηδεία» σε ό,τι αφορά το χύμα τσίπουρο, σημειώνοντας:

 «Ηρθε στον Τύρναβο για να μας πει φοροφυγάδες και ότι θα βάλει ταφόπλακα στο χύμα τσίπουρο, το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών, εξυπηρετώντας καθαρά τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και των πολυεθνικών οι οποίοι έχουν εισβάλει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ποτοποιίας».

Στην υπόλοιπη χώρα

Πολύμορφες δράσεις και συσκέψεις για την οργάνωση του νέου κύκλου δυναμικών κινητοποιήσεων πραγματοποιούν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες και στην υπόλοιπη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο:
— Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., συγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πύργο.

— Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος 

– Ντρίνιας»οργανώνει την Πέμπτη 17/1, στις 10.30 π.μ., παναιγιάλεια συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ ΑΕΣ).

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε σύσκεψη στο Αγγελόκαστρο την Κυριακή 20/1, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες