Κύμα αλληλεγγύης στο μποξέρ “κίτρινο γιλέκο” που αντιστάθηκε στη βία των γαλλικών ΜΑΤ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Κύμα αλληλεγγύης στο μποξέρ “κίτρινο γιλέκο” που αντιστάθηκε στη βία των γαλλικών ΜΑΤ


Παραδόθηκε στην αστυνομία ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας Christophe Dettinger, ο οποίος στα πλαίσια διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο, ανάγκασε τα γαλλικά ΜΑΤ να υπαναχωρήσουν, όταν εκείνος άρχισε να γρονθοπεί ένα μέλος τους με επαγγελματικές κινήσεις, εξοργισμένος από τη βία και τα δακρυγόνα των οργάνων της τάξης.

Το βίντεο του Dettinger έγινε βάιραλ αρχικά στα γαλλικά και στη συνέχεια στα διεθνή ΜΚΔ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον του, πως πρόκειται για “προβοκάτορα” ή για “ακροδεξιό”. Ο ίδιος σήμερα το πρωί, λίγο πριν επιλέξει να παραδοθεί στην αστυνομία, ανήρτησε βίντεο στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς:

“Είμαι ένα κίτρινο γιλέκο. Δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός, είμαι ένας απλός πολίτης.” Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αστυνομική βία, που αποτέλεσε και αφορμή για την πράξη του:

“Είδα την καταστολή που υπήρξε, είδα την αστυνομία να μας δείχνει δακρυγόνα, είδα την αστυνομία να τραυματίζει τον κόσμο με flashball, είδα τραυματίες, είδα συνταξιούχους να δέχονται δακρυγόνα”. Τα δακρυγόνα στόχευσαν και τον ίδιο, κάνοντας την οργή του να ξεχειλίσει: “Αντέδρασα άσχημα, αλλά υπερασπίστηκα τον εαυτό μου”.

18.000 ευρώ έχουν ήδη συλλεχθεί για την υπεράσπιση του μποξέρ



18.000 ευρώ έχουν ήδη συλλεχθεί για την υπεράσπιση του μποξέρ
C. Dettinger που έτρεψε σε φυγή τα ΜΑΤ που για νιοστή φορά ασελγούσαν ενάντια στο δικαίωμα στη διαδήλωση. Ο μποξέρ φίλμαρε μήνυμα προς τα πριν πάει να παραδοθεί οικειοθελώς http://www.revolutionpermanente.fr/Continuez-le-combat-Christophe-Dettinger-s-adresse-aux-gilets-jaunes-dans-une-video 

55 people are talking about this

Το νέο βίντεο γνώρισε επίσης μεγάλη διάδοση, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί 18.000 ευρώ για την υπεράσπιση του μποξέρ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Γαλλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας φέρεται να καταδίκασε τον Dettinger για αντιαθλητική συμπεριφορά.

katiousa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες