ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2019

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ


Υπεύθυνοι οι Παυλόπουλος, Τσίπρας, Καμμένος και Μητσοτάκης…
Εκφοβισμός του Λεβέντη από ΗΠΑ και Γερμανία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η σκηνοθετημένη διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Αφού η κυβέρνηση πήρε 145 δικές της ψήφους (Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) και 6 ψήφους γυρολόγων πολιτικών διαφόρων στρατοπέδων, ασήμαντων πολιτικών προσώπων, που ωστόσο διατηρούν ζωντανή αυτήν την κυβέρνηση μειοψηφίας, με τις 6 ψήφους των!

Έδωσαν έτσι το φιλί της ζωής στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝΕΛ, οι οποίοι δεν διαγράφονται από τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να μπορεί ο “πατριώτης”, πρώην υπερδεξιός Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να διατηρήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματός του στη Βουλή! Μαζί με αυτούς τους δυο, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και οι οποίοι διαγράφησαν από τον Πάνο Καμμένο. Επίσης, την εξάδα της παρθενογένεσης συμπλήρωσαν ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, που είχε εκλεγεί με το “Ποτάμι” και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είχε εκλεγεί με τη ΝΔ!

Πυλώνες προδοσίας η Παπακώστα και η Κουντουρά…


Αποτέλεσμα εικόνας για παπακώστα κουντουρα

Ωστόσο θα ήθελα επ΄ ολίγον να σταθώ ιδιαίτερα στην Κατερίνα Παπακώστα και στην Έλενα Κουντουρά, οι οποίες επί πολλά χρόνια έχτισαν πολιτική καριέρα στις πλάτες δεξιών ψηφοφόρων, οι οποίοι επ΄ ουδενί λόγω θα εξουσιοδοτούσαν αυτά τα δυο φαιδρά πολιτικά πρόσωπα να στηρίξουν την αριστερό-κομμουνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Πολλώ μάλλον την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών σε λίγες ημέρες από σήμερα!

Η Κατερίνα Παπακώστα της “λαϊκής δεξιάς”, της Καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, η “επαναστάτρια” που έβγαζε φλύκταινες στο στόμα στην κάθε αναφορά της στην αριστερά, η οποία αποστρεφόταν το ΣΥΡΙΖΑ και καθημερινώς εξέφραζε την αηδία της για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η σημερινή υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αυτής της κυβερνήσεως μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε με την ψήφο της Νο 150!

Η Έλενα Κουντουρά εκλέχτηκε βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και από το 2016 είναι υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση των αριστερών μπολσεβίκων! Άνηκε παλαιότερα στη ΝΔ! Είναι κι αυτή υπέρμαχος της προδοτικής – εμετικής Συμφωνίας των Πρεσπών και στήριξε με την ψήφο της Νο 151 την άθλια και δόλια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Ο πατέρας της Αλέξανδρος Κουντουράς, υπήρξε αξιωματικός του Στρατού Ξηράς! Συνιδρυτής στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και μετέπειτα αρχηγός της “Βασιλικής Εθνικής Οργάνωσης” (ΒΕΟ)! Υποστηριζόταν πάντα από τη βασιλική πτέρυγα της ΝΔ!

Έτσι, με αυτές τις επίορκες της δεξιάς διατηρήθηκε στην Εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμελίσει την Ελλάδα! Τέτοια κυβέρνηση δεν ματάγινε σε τούτον τον Τόπο!

Το προηγούμενο της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις 151 έδρες, ήταν τελείως διαφορετική περίπτωση, αφού ήταν αμιγώς έδρες της ΝΔ, που αυτή η ισχνή πλειοψηφία προήλθε παρά το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, ελέω του εκλογικού νόμου του ΠΑΣΟΚ των Ανδρέα Παπανδρέου και Μένιου Κουτσόγιωργα! Για να βρεθεί στην πορεία ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Συμπιλίδης και να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ! Αντίθετα με σήμερα, που Παπακώστα και Κουντουρά διατήρησαν στην Εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ! Δυο διαφορετικά γεγονότα με όχημα το ίδιο ακριβώς ζήτημα, το Σκοπιανό!


Συμμέτοχη στο “έγκλημα” η ΝΔ…

Αλλά διερωτάται όλος ο ελληνικός λαός, μήπως η πολιτική σκευωρία δεν είναι μόνο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με τη ΝΔ;

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούσε να ανατρέψει αυτήν την κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές, αν η Κ.Ο. της ΝΔ παρέδιδε τις βουλευτικές της έδρες και αυτής της πολιτικής κινήσεως θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, τα οποία και τάσσονται κατά της ψηφίσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών! Γιατί δεν το έπραξε;

Από τη στιγμή που αυτό υπέδειξα στην Ελεύθερη Ώρα την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, απευθυνόμενος προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα που είναι κατά της ψηφίσεως στη Βουλή της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, στο άρθρο μου “Καταθέστε τις βουλευτικές σας έδρες”; Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός τους έδωσε τις βουλευτικές έδρες και ο ελληνικός λαός ήδη τις έχει πάρει πίσω, μετά τη γενικευμένη εξέγερσή του λόγω της ψηφίσεως από την ελληνική κυβέρνηση αυτής της Συμφωνίας, όπου εκχωρούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα στο κρατίδιο των Σκοπίων;

Από τη στιγμή που ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στη Βουλή, είπε:

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από τον Ιούλιο δημοσιοποίησε την επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία της αντιπολίτευσης και πρότεινε την μια και μοναδική δυνατότητα η οποία μπορεί να αποτρέψει την ψήφισή της. Η δυνατότητα που έχουμε όλοι εμείς που διαφωνούμε και καταψηφίζουμε είναι να αποφασίσουμε και με συνεννόηση να παραιτηθούμε όλοι οι βουλευτές και μαζί με μας και οι αναπληρωματικοί μας!

Τότε στη Βουλή οι εναπομείναντες βουλευτές θα είναι λιγότεροι από 200 και σύμφωνα με το άρθρο 51 Παράγραφος 1 του Συντάγματος, η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το άρθρο αυτό ορίζει ότι η Βουλή δεν μπορεί να έχει λιγότερους από 200 βουλευτές. Και τότε θα πρέπει αμέσως να γίνουν εκλογές, οι οποίες θα πάρουν τη μορφή Δημοψηφίσματος κατά της συμφωνίας. Στις εκλογές που θα προκύψουν, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα μαυρίσει κόμματα και Βουλευτές, που θέλησαν να παραδώσουν το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό σε ένα κρατικό μόρφωμα που έφτιαξαν οι ξένες μεγάλες δυνάμεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυρωθεί η συμφωνία... ο Ελληνικός Λαός από εμάς αυτό ζητά.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και σήμερα όπως έτσι πορεύομαι από τα νεανικά μου χρόνια δεν θα κάνω τίποτα αντίθετο με τις αρχές και τις ιδέες μου και με όσα αισθάνομαι πως προδίδουν την εντολή που έλαβα από τους πολίτες. Και κανένας πολιτικός σε μία δημοκρατία δεν πρέπει να ντρέπεται ή να φοβάται τον λαό. Κανένας δεν πρέπει να τον αποφεύγει. Γιατί μόνο αυτός δίνει τα αξιώματα και τις “καρέκλες”, μόνο αυτός πρέπει να ελέγχει την μοίρα του και την μοίρα του τόπου»!


Τι ακριβώς έχει υποσχεθεί στον Μητσοτάκη ο ξένος παράγοντας;

Αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτήν την θεσμική ενέργεια ο κ. Νικολόπουλος! Την επομένη ημέρα της ομιλίας του στη Βουλή, ημέρα της ψηφοφορίας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Αν και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε, πιστεύω πως είναι ανεδαφικό να περιμένει κάποιος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αλλάξει την ροή των εξελίξεων, οδηγώντας με δραματικό και επικίνδυνο για την χώρα τρόπο στην ακύρωση της συμφωνίας που έχει υπάρξει μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και των Σκοπίων.
Επίσης, είμαι πεπεισμένος πως ούτε ενδεχόμενη πρόταση μομφής που όπως πληροφορήθηκα σκέφτεστε κατά της κυβέρνησης, θα προκαλέσει κάποιο απτό και πρακτικό αποτέλεσμα!

Εντούτοις, υπάρχει ένα, ύστατο, κοινοβουλευτικό και θεσμικό “όπλο” το οποίο εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφόσον πραγματικά πιστεύετε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι εθνικά ζημιογόνα και γι’ αυτό πρέπει, πάση θυσία, να ανατραπεί. Και το “όπλο” αυτό είναι… η παραίτηση των βουλευτών.


Ζητείστε τις παραιτήσεις του συνόλου των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ζητείστε το ίδιο ακριβώς να πράξουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές που δεν επιθυμούν την παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία”, αλλά και “Μακεδονικής γλώσσας” όπως και “Μακεδονικής εθνότητας” στη γείτονα χώρα.

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είστε ο μόνος που μπορείτε να το κάνετε και να σύρετε τις εξελίξεις! Σας καλώ να το τολμήσετε!

Και σας δηλώνω ότι σε αυτή την περίπτωση, δεδομένη θα είναι και η δική μου παραίτηση από τη θέση του Βουλευτή!

Νομίζω ότι οι στιγμές και οι περιστάσεις απαιτούν δραστικές και αποτελεσματικές δράσεις και όλοι κρινόμαστε από όσα κάνουμε ή… δεν κάνουμε»!

Τι έπραξε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναλώθηκε σε λεκτικούς διαξιφισμούς άνευ ουσίας με τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Θεωρώ λοιπόν ότι στο σκηνοθετημένο προχθεσινό παιχνίδι της Βουλής, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, συμμετοχή έχει και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης!

Αν πραγματικά ήθελε εκλογές, αν πραγματικά ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα έριχνε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!


Πίεση των ΗΠΑ και της Γερμανίας στον Λεβέντη και ο εφησυχασμός της δικαιοσύνης…

Ο ξένος παράγοντας, που δεν έπαψε ποτέ να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μας ζητήματα! Ο ξένος παράγοντας, τον οποίο κατήγγειλε στα ΜΜΕ, αλλά και στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης! O οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε απειλές από τον Γερμανό και τον Αμερικανό πρέσβη προκειμένου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μια μεγαλειώδης και συνάμα ανατριχιαστική καταγγελία ενός αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος! Μια καταγγελία που πνίγηκε στα ρηχά και δεν αναδείχτηκε! Που είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”:


Αποτέλεσμα εικόνας για βασίλης λεβέντης στο θεμα

«Ήρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τις Πρέσπες κύριε Λεβέντη, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο Αμερικανός πρέσβης, τα ίδια! Η ελληνική κυβέρνηση είναι ορντίναντσα των Αμερικανών. Η συμφωνία αυτή είναι όλη υπέρ των Σκοπίων και εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα. Η μία αμοιβή είναι πάρε λεφτά, η άλλη πάρε υπουργείο, η άλλη θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛΤΑ. Πουλημένα κρέατα όλοι. Αυτή η Βουλή είναι καταραμένη…»!

Άλλωστε στο πρόσφατο ταξίδι της στην Ελλάδα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, επεσήμανε ιδιαίτερα πόσο επωφελής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών όλους! Την Ελλάδα, τα Σκόπια και την Ευρώπη!

Είναι όμως άλλο μια πολιτική εκτίμηση, άσχετα αν δεν συνάδει με το συμφέρον της Ελλάδος, κι είναι άλλο ο εκφοβισμός, η κατατρομοκράτηση ενός πολιτικού αρχηγού για να εκπληρώσει τον ευσεβή πόθο της Γερμανίας!

Από την άλλη μεριά, δεν παρατηρήσαμε καμιά ευαισθησία της ελληνικής δικαιοσύνης, ώστε να καλέσει τον κ. Βασίλη Λεβέντη προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις! Γιατί, αν συνέβησαν τα όσα κατάγγειλε ο Πρόεδρος της “Ενώσεως Κεντρώων”, τότε σε ένα ανεξάρτητο κράτος, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας θα ανακηρύσσονταν σε ανεπιθύμητα πρόσωπα και θα έπρεπε πάραυτα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες