Έληξε προσωρινά η απεργία πείνας των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2019

Έληξε προσωρινά η απεργία πείνας των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους


Έληξε προσωρινά η απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 5/1/19), οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους.

Συγκεκριμένα έπειτα από την παρέμβαση του κυρίου Κώστα Ξυνογαλά, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος κατέφθασε στις δύο το μεσημέρι έξω από το Ξενοδοχείο ΗΛΙΟΧΑΡΗ, ήρθε σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τους πρόσφυγες και άκουσε τα αιτήματα τους, προκειμένου να λήξει η απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει.

Τα παράπονα τα οποία διατύπωσαν οι πρόσφυγες αφορούν προβλήματα σχετικά με την ποιότητα του φαγητού τους, που τους προμηθεύει κάποια ιδιωτική εταιρία, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εντός του ξενοδοχείου (δεν υπάρχει ιατρική ομάδα για τα περίπου 400 άτομα μεταξύ αυτών και 100 περίπου ανήλικα παιδιά), η ποιότητα του νερού, αλλά και η καταβολή εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κύριος Ξυνογαλάς αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους, ανανέωσε το ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να δώσει λύσεις στα αιτήματα που του κατατέθηκαν.

Αξιοσημείωτη είναι η παντελής απουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, κ. Σπύρο Ράτη να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο Ξυλόκαστρο, όπου παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου, ενώ τον Δήμαρχο, κ. Γ. Γκιώνη να αγνοεί παντελώς τα όσα διαδραματίζονταν εκείνη την ώρα. 

Απούσα και η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, κα Ρούλα Βλαστάρη που είχε πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών ως μέλος της Επιτροπής που είχε δημιουργηθεί από Δημότες των Αγίων Θεοδώρων και 3 μέλη της Δημοτικής Αρχής και η οποία δεν έχει συνεδριάσει ποτέ.

Αντίθετα παρόντες ήταν μόνο ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Νικολάου και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πέτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 400 περίπου μετανάστες που φιλοξενούνται εδώ και 2 μήνες στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Κατά γενική ομολογία είναι άνθρωποι σοβαροί, ευγενέστατοι, στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες. Έχουν μάλιστα γίνει αποδεκτοί από την τοπική κοινωνία, την οποία και ενισχύουν σημαντικά από οικονομική άποψη, όπως ομολογούν οι ντόπιοι επιχειρηματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες