Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί δεν ακούτε τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί δεν ακούτε τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους;


Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος διερωτάται, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του, αν θα γίνει αναπροσαρμογή της φαρμακευτικής δαπάνης σε ρεαλιστικά επίπεδα. Η σχετική ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Υγείας και ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)Θεόδωρου Τρύφωνος, του προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) Δημήτρη Γιαννακόπουλου, των αντιπροέδρων της ΠΕΦ Δημήτρη Δέμου και Θεόδωρου Κωλέτη, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλους ΔΣ ΠΕΦ Σίμου Αναστασόπουλου και της γενικής διευθύντριας της ΠΕΦ Φαίης Κοσμοπούλου

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος για περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ αλυσιδωτές και δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην περίθαλψη του κοινωνικού συνόλου, στην εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό αποκλειστικά και εν τέλει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, ως αποτέλεσμα μη επίτευξης οικονομικών στόχων, οι οποίοι προβλέπονται από τα μνημόνια.

Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, δημόσια απηύθυναν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική που επέβαλαν τα μνημόνια γιατί κατ’ αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε άμεσο κλείσιμο πολλές φαρμακοβιομηχανίες και μέσα στο 2019.

Βασική αιτία η υπερβολική χρέωση των φαρμακοβιομηχανιών μέσα από ένα σύστημα που χτυπάει μόνο το παλιό ελληνικό φάρμακο και ευνοεί το ξένο και πανάκριβο.

Τα κρίσιμα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι τα ακόλουθα:

1) Θα γίνει επιτέλους αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης σε ρεαλιστικά επίπεδα;
2)Θα εφαρμοστεί η δικαιότερη κατανομή του clawback σε ευθεία αναλογία με την αύξηση δαπάνης που κάθε φάρμακο προκαλεί, αλλά και σε σχέση με την απόλυτη τιμή του φαρμάκου;
3)Θα δημιουργηθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός για γενόσημα και off-patent;
4)Θα εξαιρεθούν τα εμβόλια από τον προϋπολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης;
5)Τι προτίθεστε να κάνετε για την απλούστευση του τρόπου τιμολόγησης με σκοπό την ταχεία διείσδυση των γενοσήμων;
6)Τέλος, ποια μέτρα θα λάβετε, σε σχέση με όσα δικαιολογημένα αιτούνται οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες