Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα σε πολυκατάστημα στην Κηφισίας - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Αυτούσιο το κείμενο του Ρουβίκωνα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2019

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα σε πολυκατάστημα στην Κηφισίας - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Αυτούσιο το κείμενο του Ρουβίκωνα

Ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έγραψε αμέσως μετά στο Facebook (σ.σ. αναφερόμενος στην καταδρομική επίθεση): «... εννέα θα είναι οι ώρες σας».
Νέο ντου ντου του Ρουβίκωνα είχαμε νωρίς το πρωί της Κυριακής, με μέλη της αναρχικής ομάδας να προκαλούν φθορές σε πολυκατάστημα που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έσπασαν τη τζαμαρία με βαριοπούλες και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.
Ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έγραψε αμέσως μετά στο Facebook (σ.σ. αναφερόμενος στην καταδρομική επίθεση): «… εννέα θα είναι οι ώρες σας».
Λίγη ώρα αργότερα η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη μέσω ανάρτησης της σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσίευοντας μάλιστα και βίντεο από την επίθεση.

Αυτούσιο το κείμενο του Ρουβίκωνα:

ΖΗΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ! ΜΕ ΤΗ LEROY MERLIN ΜΠΟΡΕΙΣ! 
Τα αφεντικά της πολυεθνικής Leroy Merlin γνωστής για τα DIY λιανικού εμπορίου προϊόντα της, αλλά κυρίως για την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους της. Αυτή τη φορά με τις νέες συμβάσεις υποχρεωτικού 9ώρου.
Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους.
Εκμεταλλευόμενη την αντιεργατική νομοθεσία η πολυεθνική Leroy Merlin με αφορμή την επίσκεψη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και την ανακάλυψή του ότι οι υπάλληλοι δούλευαν αδήλωτες υπερωρίες, προσπαθεί τώρα να τις νομιμοποιήσει. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι εργαζόμενοι ήταν άτυπα αναγκασμένοι να ανέχονται τραμπουκισμό και απειλές από τα τσιράκια των αφεντικών σε ό,τι αφορά στην αβεβαιότητα της θέσης εργασίας τους και να εκτελούν παράλληλα υπερωρίες που δε φαίνονταν πουθενά παρά μόνο στην ψυχική και σωματική τους κούραση, πλέον καλούνται να συμφωνήσουν στη νομιμοποίηση της εκμετάλλευσής τους υπό τις ίδιες συνθήκες απειλών και τραμπουκισμού.
Φυσικά αυτές οι συνθήκες τρομοκρατίας εργαζομένων επικρατούν στις περισσότερες πολυεθνικές που θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους δίχως να νοιάζονται για “παράπλευρες απώλειες”, όπως οι εργαζόμενοι ή τα δικαιώματά τους. Έτσι λοιπόν, στη Leroy Merlin εκτός από τις υπερωρίες «φαντάσματα», η εντατικοποίηση είναι άλλος ένας πυλώνας της εκμετάλλευσης που υφίστανται όσοι επιλέγουν να εργαστούν στην εν λόγω εταιρεία. Όπως δήλωσε απροκάλυπτα ο γενικός διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, Olivier Arduin, ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας το 2017 ήταν 150 εκατομμύρια, ενώ μέχρι το 2025 αποβλέπει ο τζίρος να είναι 500 εκατομμύρια. Προφανώς, όταν εκθίαζε σε συνέντευξη του τους “υψηλούς” επιχειρηματικούς στόχους που βάζει η Leroy Merlin δεν ανέφερε ότι αυτοί δε θα επιτευχθούν με νέες προσλήψεις, παρά με το ξεζούμισμα των ήδη υπάρχοντων “ανακυκλώσιμων” υπαλλήλων, στερώντας τους άδειες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν Κυριακές ή να εργάζονται παραπάνω από το επιτρεπόμενο 8ωρο.
Παρά τον τζίρο της τάξης των 150 εκατομμυρίων, το ίντερνετ βρυχάται με καταγγελίες για χαμηλούς μισθούς, οικονομία σε φως τουαλέτας ή προσωπικό για διαφημίσεις ή ακόμα και παράνομες απολύσεις με την πρόφαση ότι “το budget της εταιρείας δε δικαιολογεί τη θέση σου”. Έχοντας, λοιπόν, άψογη συνεργασία με το εκμοντερνισμένο σκλαβοπάζαρο, η Leroy Merlin είτε απολύει, είτε εξωθεί στην παραίτηση υπαλλήλους, και έπειτα ενοικιάζει νέους “σκλάβους” από εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων ανακυκλώνοντάς τους συνεχώς. Τα αφεντικά, οι μεγαλομέτοχοι και τα τσιράκια τους “πετώντας” τους παλιούς, τους “προβληματικούς”, τους “μη αποδοτικούς”, ενοικιάζοντας εργαζόμενους με συμβάσεις 4ωρου, 6ωρου ή ορισμένους αορίστου χρόνου, προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Μάλλον για τη Leroy Merlin και το μεγαλομέτοχο της Παύλο Φουρλή οι εργαζόμενοι είναι εξίσου αναλώσιμοι με τα λιανικού εμπορίου προϊόντα τους.
Για αυτό και εμείς στεκόμαστε απέναντι στις στυγνές υστερόβουλες τακτικές τους και καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι στα αφεντικά και να μην ενδώσουν στις απειλές τους.
Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν σε σωματεία βάσης, να μην υπογράψουν τις συμβάσεις και να μην νομιμοποιήσουν την καπιταλιστική πολιτική των εκμεταλλευτών που δεν υπολογίζει ανθρώπους και δικαιώματα παρά μόνο αριθμούς.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 9ΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες