Νίκος Σταυρέλης: “Έτσι θα αναπλάσουμε το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου μέχρι την Ποσειδωνία” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2019

Νίκος Σταυρέλης: “Έτσι θα αναπλάσουμε το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου μέχρι την Ποσειδωνία”


Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το δελτίο τύπου του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Σταυρέλη που αφορά την πρόταση και δέσμευσή του για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου μέχρι τα όρια του Δήμου Κορίνθου με το Λουτράκι στην περιοχή της Ποσειδωνίας.

Πρόκειται για :

–Δημιουργία και κατασκευή χώρων άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής και τουριστικής αξιοποίησης στο χώρο των μπαζωμάτων σε συνέχεια των παραχωρηθέντων τμημάτων ΟΣΕ στο Δήμο.

–Επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου από το τέλος του σημερινού πεζόδρομου μέχρι τα όρια του Δήμου Λουτρακίου στην περιοχή του λιμενοβραχίονα της Διώρυγας Κορίνθου.

–Ανάπλαση της περιοχής της Ποσειδωνίας στο παλιό σχέδιο πόλης του έτους 1884 και συγκεκριμένα στο παραλιακό τμήμα (κάτω από το παλιό εργοστάσιο ρετσινιού), με την εφαρμογή του σχεδίου και τουριστική αξιοποίηση.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί είναι απαραίτητες οι εξής ενέργειες:

-Αίτημα στον Υπουργό Οικονομικών για παραχώρηση του χώρου των σημερινών μπαζωμάτων, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού της ως δημοσίου κτήματος, μεταξύ του παλαιού και του νέου αιγιαλού.

-Προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και της Ποσειδωνίας.

-Δημοπράτηση κατασκευής των έργων που θα προβλεφθούν από την αρχιτεκτονική μελέτη (αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού , αναψυχής και τουρισμού)

-Δημοπράτηση κατασκευής του έργου του παραλιακού πεζόδρομου μήκους 1.250 μέτρων.

-Δημοπράτηση κατασκευής των έργων ανάπλασης στους κοινόχρηστους χώρους της παραλιακής ζώνης του σχεδίου 1884 Ποσειδωνίας.

-Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση στην παραλία Ποσειδωνίας και ναυταθλητικών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ποσειδώνια».

Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων υποδομής ανέρχεται σε 6.000.000 €

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

1. Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με παράδοση πλήρους μελέτης εφαρμογής (1 έτος)

2. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)

3. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση
4.000.000 € από πόρους Δήμου ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

4. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 2,5 έτη

5. Παράδοση του συνόλου του έργου προς χρήση 4 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες