Παν. Λαφαζάνης : Η κυβέρνηση, μετά την τρίτη, οδεύει και σε τέταρτη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση σκάνδαλο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019

Παν. Λαφαζάνης : Η κυβέρνηση, μετά την τρίτη, οδεύει και σε τέταρτη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση σκάνδαλο


Παν. Λαφαζάνης : Η κυβέρνηση, μετά την τρίτη, οδεύει και σε τέταρτη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση σκάνδαλο
Παν. Λαφαζάνης : Θα ζητήσω συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου για τη πορεία της μήνυσης μας για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Παν. Λαφαζάνης : Ανάγκη η ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) ιδιωτικών χρεών
Ο Παν. Λαφαζάνης με αφορμή την σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζιτών για τα «κόκκινα» δάνεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Δραγασάκη – Τσακαλώτου – Φλαμπουράρη φέρνει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν καταντήσει μεγάλη συμφορά για την οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας
           Ως   Πολιτική Γραμματεία της ΛΑ.Ε. έχουμε, σχεδόν δύο χρόνια τώρα, καταθέσει τεκμηριωμένη μήνυση προς όλους τους υπευθύνους, για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζημίωσε και μάλιστα χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για το τραπεζικό σύστημα, την χώρα με πάνω από 40 δις. σε μία νύχτα.
Και ενώ η μήνυση αυτή, προφανώς με άνωθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις, έχει μπει στο ψυγείο και δεν προχωράει η διερεύνηση της, η  κυβέρνηση είναι έτοιμη τώρα να φεσώσει ξανά την χώρα και τον λαό και να προχωρήσει και σε τέταρτη συφοριασμένη ανακεφαλαιοποίηση .
Ο χαρακτήρας των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια που προωθούν κυβέρνηση, τραπεζίτες και θεσμοί, ανεξαρτήτως των επιμέρους καταλήξεων που θα έχουν οι συζητήσεις τους, είναι απολύτως αδιέξοδος και δεν πρόκειται να λύσει το εκρηκτικό πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ θα προκαλέσει νέες συμφορές στην κοινωνία και την οικονομία.
Το πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια δεν διαθέτει καθόλου εισοδήματα ή τα εισοδήματα τους είναι τόσο πενιχρά ώστε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή οποιονδήποτε δόσεων.
Αυτήν την ώρα εκείνο που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος είναι μια ευρεία «σεισάχθεια» (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών των μικρομεσαίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ως τη μόνη διέξοδο για να ανασάνει η κοινωνία και να επανεκκινήσει η οικονομία.
Μια τέτοια σεισάχθεια, όμως, για να προχωρήσει, απαιτεί μια ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική και πορεία στην χώρα.
 Τέλος, τονίζω ότι ως ΛΑ.Ε θα ζητήσουμε συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Ξένια Δημητρίου, για να της θέσουμε το ζήτημα της απαράδεκτης κωλυσιεργίας της Δικαιοσύνης στην διερεύνηση της μήνυσης μας για την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.»
Για το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες