Πνοή Δημιουργίας για τα σφαγεία: “Όταν το θράσος και η αλαζονεία μετονομάζονται παρρησία και λεβεντιά” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2019

Πνοή Δημιουργίας για τα σφαγεία: “Όταν το θράσος και η αλαζονεία μετονομάζονται παρρησία και λεβεντιά”


Aπάντηση ,όπως αναμενόταν, δίνει σήμερα η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη, “Πνοή Δημιουργίας”, για τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός για τα δημοτικά σφαγεία σχολιάζοντας την πρώτη ανακοίνωση του συνδυασμού .

Στην αιχμηρή απάντηση προκύπτουν βασικά ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης απο την δημοτική αρχή όπως γιατί ο Δήμαρχος ματαίωσε τη διαδικασία εκμίσθωσης και πρότεινε τον επανακαθορισμό των όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας .

Στη νεώτερή της ανακοίνωση , η Πνοή Δημιουργίας πάει την υπόθεση και ένα βήμα παρά πέρα, δίνει στοιχεία της διακήρυξης και βεβαίως αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για όρους που “φωτογραφίζουν” τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με την εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:


“Εάν κάποιος διαβάσει την ανακοίνωση της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τα Δημοτικά σφαγεία, είναι εύκολο να αντιληφθεί, ότι το βασικό ερώτημα που θέσαμε είναι γιατί η προμελέτη για την αξιοποίηση του χώρου (αρχιτεκτονική, στατική, Η/Μ, γεωλογική) που ο Δήμαρχος και η οικονομική επιτροπή παρέλαβε δεν αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της δημοπρασίας, ώστε να είναι ξεκάθαρο τι θέλουμε ως Δήμος, για όλους χωρίς σκιές ή γκρίζες ζώνες.

Είχαμε τη βεβαιότητα, ότι αν ο Δήμαρχος επιχειρούσε να απαντήσει θα έκανε προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του συνδυασμού, και άλλωστε όπως συνηθίζει, θα πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα. Έτσι και έπραξε, καμία κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα.

Όπως και καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί, σε ένα άλλο ιδιαίτερα βασανιστικό ερώτημα:

Γιατί ο Δήμαρχος ματαίωσε τη διαδικασία εκμίσθωσης όπως αυτή έγινε δυνάμει της αριθμ.5240/09/02/2018 διακήρυξής του, και πρότεινε τον επανακαθορισμό των όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας;

Τι ήταν αυτό το τόσο σημαντικό που απαιτούσε την αλλαγή των όρων; Υπήρχε άραγε κάτι που δεν είχε προβλεφθεί; Μήπως υπήρχε κάτι που έπρεπε να σβηστεί;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Στη τελευταία διακύρηξη στην οποία υπήρξε ανάδοχος (μισθωτής), έχει απαλειφθεί ότι οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο πρότασής τους για την αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Δήμου για τουριστική χρήση (φανταζόμαστε για να μην μπουν σε έξοδα οι υποψήφιοι και συντάξουν και φάκελο).

Αντίθετα έχουν προστεθεί σε σχέση με την αρχική διακήρυξη τα εξής:
Οι υποψήφιοι να διαθέτουν μέσο κύκλο εργασιών τα τρία τελευταία έτη τουλάχιστον1.000.000 ευρώ

Ελάχιστο μέσο ειδικό κύκλο εργασιών στο οριζόμενο αντικείμενο αξιοποίησης και χρήσης ήτοι ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ τα τρία τελευταία έτη, τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Πιστοληπτική ικανότητα 500.000 ευρώ

Και εάν κάποιος δεν δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία έτη, αλλά μικρότερο χρονικό διάστημα τότε τα ποσά στα 1 και 2 διπλασιάζονται.

Οι υποψήφιοι τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν εκτελέσει επιτυχώς τουλάχιστο τρεις συμβάσεις χρήσης ήτοι ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟήτοιΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

‘Αραγε αυτό που ακούγεται στα κεραμίδια και κάνει νιάου νιάου είναι γάτα;

Υ.Γ. Αυτά τα 2.000.000 ευρώ (λόγια Δημάρχου) που θα στοιχίσει, ποιος είναι αυτός που θα ελέγξει εάν όντως έγινε στο χώρο αυτό τέτοια επένδυση; Υπάρχει κάτι μες τη σύμβαση που να δεσμεύει ως προ τον τρόπο κατασκευής; Τροφή για σκέψη…”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/02/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες