Δια νόμου η παρακολούθηση! Το Μαξίμου στήνει τον «μεγάλο αδελφό» των εκλογών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Δια νόμου η παρακολούθηση! Το Μαξίμου στήνει τον «μεγάλο αδελφό» των εκλογών

Θα ελέγχονται οι πολίτες για όσα γράφουν στα social media


Μετά την ομολογία – σοκ της κ. Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο, το Μαξίμου αμέσως περνά στο επόμενο στάδιο, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση των πολιτών.

Ομολογία-σοκ από Γεροβασίλη: Παρακολουθούμε όλα αυτά που γράφονται στα social media

Με στοχευμένο άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπεται η δημιουργία Επιτροπής που θα έχει το ρόλο του «μεγάλου αδελφού» και η οποία θα γίνει το μάτι και το αυτί του Μαξίμου για τα όσα γράφουν οι πολίτες στα social media την εκλογική περίοδο, με επίσημη δικαιολογία την πρόληψη των fake news.

Πώς μας παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα social media – Η κυβέρνηση ζητάει από Google και Facebook να αποκαλύπτουν τα προφίλ των «ενοχλητικών» χρηστών! (Εικόνες)

Συγκεκριμένα, το άρθρο 105 παράγραφος β του νέου νομοσχεδίου προβλέπεται η δημιουργία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενός Εθνικού Εκλογικού Δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο θα περιλαμβάνει και τηδημιουργία μιας «Επιτροπής για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», η οποία όπως αναφέρεται «παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας. Η επιτροπή θα συσταθεί έπειτα από κοινή απόφαση που θα εκδώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή θα «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτώνκαι της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της».

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σωρεία θεμάτων. Αποτελείται από 112 άρθρα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την χορήγηση ιθαγένειας, την δυνατότητα προσλήψεων, τη δημιουργία δημοτικών σταθμών.

Δείτε ΕΔΩ την αιτιολογική έκθεση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες