Μήνυμα Σίας Αναγνωστοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019

Μήνυμα Σίας Αναγνωστοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


"Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο"

Το μήνυμα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρωπιά, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Τα ντροπιαστικά ρατσιστικά περιστατικά των τελευταίων ημερών στα Βίλια και την Κόνιτσα, και μάλιστα σε βάρος μικρών παιδιών, κάνουν την υποχρέωση που έχουμε ως πολίτες να υψώνουμε μέτωπο κατά τέτοιων ακραίων συμπεριφορών, ακόμη πιο επιτακτική.

Μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χτίζουμε μια κοινωνία χωρίς αγκυλώσεις, περιχαρακώσεις, διακρίσεις, μια κοινωνία σεβασμού, αποδοχής και αλληλοκατανόησης.

Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση, δίνουμε καθημερινά μάχη στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία.

Υψώνουμε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η ακροδεξιά ρητορική που καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που δίνει άλλοθι νομιμοποίησης στο ναζισμό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά. Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες