Πανούσης: Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή, με το προσφυγικό - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019

Πανούσης: Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή, με το προσφυγικό


Καταπέλτης εναντίον υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αν. υπουργός: πρωταγωνιστές στο Δελφινάριο - άξεστοι και αγράμματοι - ποιος σκέφτεται σε αυτή την κυβέρνηση. Ήττα της εξωτερικής πολιτικής η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό - απαρχή της συνδιοίκησης.


Σκληρά επιτιθέμενος σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δηλώνει σε νέα χειμαρρώδη του συνέντευξη ότι πολλοί εξ αυτών «θα γίνουν πραγματικά πρωταγωνιστές στο Δελφινάριο», τονίζοντας ότι ορισμένοι «είναι από αγράμματοι μέχρι άξεστοι. Είναι πολύ κυνικοί, δεν ξέρουν το αντικείμενό τους, δεν δουλεύουν και ασχολούνται με διάφορα άλλα πράγματα».

«Δεν ξέρω ποιος κάθεται και σκέφτεται σε αυτή την κυβέρνηση – ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha 989. Ποιος σκέφτεται μακροπολιτικά; Ο πρωθυπουργός μέχρι την τελευταία μέρα έλεγε ότι “έχει δίκιο ο Πανούσης”. Είπα για τον φράχτη στον Έβρο να μην πέσει, την τρίτη μέρα που ήμουν υπουργός και με κατηγόρησαν για εθνικιστή. Ας τον ρίξουν τώρα», προσέθεσε, για να απευθύνει δραματική έκκληση αναφορικά με το προσφυγικό:
«Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή».

Ως απαρχή της συνδιοίκησης στο Αιγαίο βλέπει ο Γ. Πανούσης την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, την οποία, όπως είπε, είχε ο ίδιος προβλέψει και τονίζοντας ότι δεν συνιστά νίκη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής:

«Έγινε αυτό που έγινε, και το είχα γράψει, ότι θα πάμε σε συν-διοίκηση στο Αιγαίο. Είμαστε αδύναμοι, ζητάμε λεφτά. Τί θα κάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ, θα πυροβολούν τους δουλεμπόρους και προς τα πού θα τους πάνε; Το Αιγαίο είναι το παράθυρό μας στον κόσμο. Δεν είναι νεκροταφείο ψυχών. Σήμερα ψάχνεις να δεις τι είναι το Αιγαίο. Δεν είναι νίκη της εξωτερικής πολιτικής η υπόθεση με το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρώην αν. υπουργός, εκτιμώντας ότι άλλα κράτη θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση, ιδίως τα Σκόπια:

«Ο Ράμα λέει ας συζητήσουμε για την Ήπειρο. Τα Σκόπια κερδίζουν, αυτά είναι τώρα τα σύνορα της Ευρώπης» είπε.

Η Σένγκεν  «έχει σπάσει ήδη» εκτιμά ο Γ. Πανούσης δεδομένου ότι «σε μία χώρα που μπήκαν 1 εκατ. έχουν μείνει 200.000» όπως είπε, “δείχνοντας” ζητήματα εθνικής ασφάλειας αλλά και την οικονομική παράμετρο, κάνοντας λόγο για «μία πλευρά που σε διαλύει».

Ο πρώην αν. υπουργός εξέφρασε την απορία του σχετικά με το τι σημαίνουν πρακτικά σε αυτή τη φάση οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας που προωθεί η κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «τώρα έχουμε hotspots που δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μένει εκεί ούτε πώς θα φεύγει ο πρόσφυγας». Αλλά και για τα κέντρα κράτησης: «τι εννοούν με τα κέντρα κράτησης; Τι είναι; Η Αμυγδαλέζα ήταν κάτι απάνθρωπο. Υπό την πίεση, φτιάχνουμε δομές που δεν έχουμε καταλάβει πώς θα λειτουργούν» επισήμανε.


Δεν αντιλαμβάνομαι το ηθικό πλεονέκτημα που αντλείται από παππούδες
Ερωτηθείς περί «κάθαρσης» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης αναρωτήθηκε: «Πώς ακριβώς έγινε η κάθαρση και δεν το κατάλαβα;» κάνοντας λόγο για τους «ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ».



«Αν θες να κάνεις κάθαρση κάνε πρώτα αυτοκάθαρση . Δεν θα κάνεις τα ίδια δημιουργώντας μια νέα διαπλοκή με νέο αριστερό πρόσημο» σημείωσε, αφήνοντας περαιτέρω σαφείς αιχμές για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όπως ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχολίασε:

«Διάφοροι σε μία νύχτα βαφτίζονται "αριστεροί". Εγώ δεν έχω καταλάβει το ηθικό πλεονέκτημα που μερικοί αντλούνε από τον παππού τους. Η ηθική δεν δανείζεται» .

Δεν γίνεται έτσι η τηλεοπτική κάθαρση - Αντιλήψεις Λαϊκής Δημοκρατίας
Αναφερόμενος στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο Γ. Πανούσης επεσήμανε:
«Η διαφθορά είναι ζήτημα ποιότητας της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν πίστευα ότι μια αριστερά θα ερχόταν να πολώσει την κοινωνία. Αν θες να κάνεις κάθαρση, κάνε πρώτα αυτοκάθαρση. Δεν θα κάνεις τα ίδια δημιουργώντας μια νέα διαπλοκή με νέο αριστερό πρόσημο και δεν θα φοβάσαι την πολυφωνία» τόνισε. 

«Δεν γίνεται έτσι η τηλεοπτική κάθαρση – συνέχισε την κριτική του ο Γ. Πανούσης:
Άλλο να θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα αμαρτωλό σύστημα και άλλο να απευθυνόμαστε σε ένα πιο αμαρτωλό σύστημα με μαύρο χρήμα για να αντικαταστήσει το παλιό. Αν νομίζει η Αριστερά ότι θα κάνει συμψηφισμούς, θα έχει την ίδια τύχη των προηγούμενων». 

«Προφανώς πρέπει να φτιάξεις έναν χώρο με πολιτική σύγκλιση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλύσεις το κράτος – υπογραμμίζει, εκτιμώντας ότι στα βήματα μίας τέτοιας πορείας «θα ακολουθήσουν τα ραδιόφωνα ακόμη και τα πανεπιστήμια» μιλώντας για «αντιλήψεις Λαϊκής Δημοκρατίας». 

«Πρέπει μερικοί να ξανακάτσουν στα θρανία της δημοκρατίας. Δηλαδή όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης είναι φασιστικές; Ανακάλυψαν την Λαϊκή Δημοκρατία του 21ου Αιώνα. Έχουμε μία ρητορική που φτάνει σε ταξική έχθραδιάκριση» συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση κατά των στελεχών της κυβέρνησης ο κ. Πανούσης.

Μίλησε εξάλλου για Μέσα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ειδική αναφορά σε «δικιά τους εφημερίδα [που] εκτελεί συμβόλαια θανάτου». «Ηγεμόνας είσαι για όλη την Ελλάδα, δεν μπορείς να χωρίζεις τους Έλληνες, γιατί και εφοπλιστές και βιομηχάνους έχεις δικούς σου χρηματοδότες και τα ξέρουμε», προσέθεσε.

«Αυτό που ρισκάρει ο κ. Τσίπρας δεν είναι να πέσει η κυβέρνησή του αλλά να απαξιωθεί η Αριστερά, που πάντα ήταν η ελπίδα. Ο κόσμος δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα αντιδράσει. Ο κόσμος καταλαβαίνει και καλό είναι να μην εκφυλιστεί η Αριστερά. Υπάρχει Αριστερά στην χώρα αλλά είναι κάπου αλλού» τόνισε εν συνεχεία ο Γ. Πανούσης λέγοντας ότι δεν βλέπει επί του παρόντος λόγο να διενεργηθούν εκλογές, αφού ούτε  η ΝΔ, κατά την άποψή του είναι έτοιμη. Είπε τέλος όχι σε πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Πηγή: kai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες