Απάντηση ΑΝΥΠΕΞ Σίας Αναγνωστοπούλου στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου των Πρεσπών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

Απάντηση ΑΝΥΠΕΞ Σίας Αναγνωστοπούλου στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου των Πρεσπών


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών.

Ακολουθεί η δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών:

«Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών, την οποία ανταποδίδω, αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. Από τη μεριά μου, διαβεβαιώνω τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία ότι η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα. Επίσης, θα υπογραφεί άμεσα και η συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες