Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα με χιόνια και καταιγίδες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2019

Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα με χιόνια και καταιγίδες


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ανατολικό Αιγαίο, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς), 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 1 έως 14 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση στις Κυκλάδες από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες