ΙΝ.ΚΑ. Κορινθίας: Αυτά πρέπει να προσέχουμε στα γαλακτοκομικά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

ΙΝ.ΚΑ. Κορινθίας: Αυτά πρέπει να προσέχουμε στα γαλακτοκομικά


Υποχρεωτική καθίσταται η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως ζητούσαμε επίμονα οι καταναλωτικές οργανώσεις....
Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα οφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη «χώρα» προέλευσης του γάλακτος.

Οι υποχρεωτικές ενδείξεις που θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά στη συσκευασία είναι:

1.αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει στην Ελλάδα, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «Προέλευση : Ελλάδα».

2.αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει εκτός Ελλάδας, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως:

«Προέλευση : Όνομα χώρας», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από μία μόνο χώρα, π.χ. «Προέλευση : (όνομα μιας χώρας προέλευσης ή από ΕΕ ή εκτός ΕΕ)»

«Προέλευση ΕΕ», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερα του ενός κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προέλευση εκτός ΕΕ», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερες της μιας χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ότι όλες οι χώρες αναγράφονται ολογράφως ή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ακρωνύμιό τους.

Το ινστιτούτο καταναλωτών Κορινθίας, οι λοιπές καταναλωτικές οργανώσεις, ο ΕΦΕΤ εντείνουμε τους ελέγχους καλούμε τους καταναλωτές να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν,

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει η επισήμανση αυτή να προβούν σε άμεση καταγγελία.

Τηλέφωνα: 6945124726 – 2741550411 – 2741025334 ΙΝ.ΚΑ Κορινθίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες