Μανώλης Σφακιανάκης: «Όταν δίνεις το email σου είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 10, 2019

Μανώλης Σφακιανάκης: «Όταν δίνεις το email σου είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου»


Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2night Show» βρέθηκε το βράδυ ο Μανώλης Σφακιανάκης, ιδρυτής και επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI), αντιστράτηγος ε.α και ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τον κατεξοχήν ειδικό, σπουδαία πράγματα γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πράγματα που αφορούν όχι μόνο την προστασία των παιδιών μας, αλλά και περιπτώσεις ενηλίκων που πέφτουν θύματα απάτης, εξαιτίας του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού που υπάρχει στη χώρα μας.

«Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι»

«Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι, είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει στη ζωή μας, αλλά για τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους είναι ό,τι χειρότερο. Είναι σαν να δίνεις σε κάποιον που δεν έχει δίπλωμα, να οδηγήσει Ferrari», τόνισε ο ιδρυτής και επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI).

Ο Μανώλης Σφακιανάκης αναφέρθηκε επίσης με απλά και κατανοητά λόγια, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει στις ενημερωτικές ομιλίες που πραγματοποιεί με το Ινστιτούτο σε σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρείες, και στα περιστατικά αποπλάνησης μέσω chat στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα θύματα είναι πάντα γυναίκες»

«Μεγάλο ποσοστό εξαπάτησης μέσω chat αφορά και τους ενήλικες. Τα θύματα πάντα είναι γυναίκες. Άντρα θύμα δεν έχω συναντήσει ποτέ. Όταν δίνεις το email σου σε κάποιον είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου. Το κακόβουλο λογισμικό είναι πολύ εύκολο να μπει στον υπολογιστή σου, μπορεί να ανοίξει την κάμερα σου, έχει με λίγα λόγια τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σου».

Τέλος, το σημαντικό που αξίζει να κρατήσουμε από όσα είπε χθες ο κ. Σφακιανάκης είναι ότι το διαδίκτυο είναι ένα όπλο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να σκοτώσεις αλλά και για να προστατευτείς.
infowoman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες