Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Παναγία των Παρισίων διαχρονικό σύμβολο της "εποχής των φώτων" για την ανθρωπότητα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 16, 2019

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Παναγία των Παρισίων διαχρονικό σύμβολο της "εποχής των φώτων" για την ανθρωπότητα


«Μέσα από τις σελίδες της “Παναγίας των Παρισίων” του Βικτόρ Ουγκώ, η Παναγία των Παρισίων έγινε το διαχρονικό σύμβολο της αγάπης, χωρίς ιδιοτέλεια, της δικαιοσύνης με ισότητα, της “εποχής των Φώτων” για την ανθρωπότητα», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, για την καταστροφή από φωτιά του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Αναλυτικά η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου:


Με απέραντη θλίψη είδαμε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού να παραδίδεται στις φλόγες. Ο Καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, η Παναγία των Παρισίων για όλους τους πολίτες της Γαλλίας, αλλά και όλους εμάς που σταθήκαμε μπροστά στο μεγαλείο του, είναι από τους πλέον εμβληματικούς ναούς, ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Ευρώπης. Ωστόσο, η Νοτρ Νταμ δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό σύμβολο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο του Παρισιού. Έγινε σύμβολο της μετάβασης από τον Μεσαίωνα στον Διαφωτισμό. Αποτελεί για τα “ταμεία του παγκόσμιου πολιτισμού” έναν σημαντικό τόπο κατάθεσης του μανιφέστου του Διαφωτισμού. Μέσα από τις σελίδες της “Παναγίας των Παρισίων” του Βικτόρ Ουγκώ, η Παναγία των Παρισίων έγινε το διαχρονικό σύμβολο της αγάπης, χωρίς ιδιοτέλεια, της δικαιοσύνης με ισότητα, της “εποχής των Φώτων” για την ανθρωπότητα. Η κατάρρευσή της θα σήμαινε την κατάρρευση ενός τεράστιου αποτυπώματος της παγκόσμιας κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες