Η Σ. Αναγνωστοπούλου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Η Σ. Αναγνωστοπούλου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Aναπληρώτρια Yπουργός Eξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το Brexit.
Κατά την παρέμβασή της, σημείωσε ότι πολιτικά η ΕΕ έχει λειτουργήσει θετικά στο Brexit, καθώς με τη διαπραγμάτευση έβαλε εκ νέου στο τραπέζι την κουλτούρα του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι μία άτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επιβλαβής, τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, αναφέροντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να είναι υπερήφανη για την απόρριψη του σεναρίου ασύντακτης αποχώρησης.

Ως προς το ζήτημα της χρονικής διάρκειας της παράτασης του άρθρου 50, πρόκρινε την υιοθέτηση μίας ευέλικτης μακροπρόθεσμης παράτασης. Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να δώσει σαφείς θέσεις για το τι προτίθεται να πράξει ώστε να επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης, ενώ εξέφρασε την ανάγκη συνέχισης της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση της, τόνισε ότι με τη στάση και τις θέσεις μας ενισχύουμε την κουλτούρα της συναίνεσης, ενώ διαφυλάσσεται και ενισχύεται η ενότητα εντός της ΕΕ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί θα αποφασίσουν για το ζήτημα της παράτασης ενώ το σενάριο της αποχώρησης χωρίς την επίτευξη συμφωνίας δεν αποτελεί πολιτική θέση για την ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες