ΕΑΚΠ: Στέγαση περιπολικών και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ζητούν οι πυροσβέστες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019

ΕΑΚΠ: Στέγαση περιπολικών και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ζητούν οι πυροσβέστες


Άμεσες ενέργειες για την στέγαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, των πυροσβεστικών περιπολικών που επιτηρούν δασικές εκτάσεις και άλση, για την προστασία της υγείας του προσωπικού αλλά και αξιοπρεπών συνθηκών εκτέλεσης υπηρεσίας , ζητά με επιστολής της η Ενωτική αγωνιστική κίνηση πυροσβεστών προς το Υπουργείο και τον Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος.

Δείτε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Κύριε Αρχηγέ

Ξεκίνησε πριν από λίγες η αντιπυρική περίοδος βρίσκοντας το Π.Σ., για άλλη μία χρονιά, με προβλήματα που τείνουν να γίνουν διαχρονικά, αφού μέχρι και σήμερα δεν αντιμετωπίζονται και δεν επιλύονται ουσιαστικά και ολοκληρωμένα ( ελλιπής χρηματοδότηση, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μέσα, μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και Μ.Α.Π. κ.α. ).

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών έχουμε αναδείξει με παρεμβάσεις μας αλλεπάλληλες φορές, τόσο σε εσάς όσο και στην πολιτική μας ηγεσία, τα προβλήματα που αφορούν το Π.Σ. και τους πυροσβέστες. Ιδιαίτερα όσα έχουν σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που επιχειρούν ή καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία, πολλές φορές με εξαντλητικά ωράρια που καταπονούν και επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τραγική συνέπεια οι θάνατοι συναδέλφων εν ώρα καθήκοντος, αλλά και θάνατοι λόγο επαγγελματικών ασθενειών, οι οποίες όμως δεν έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Αν και όλοι μιλούν για ένα επικίνδυνο επάγγελμα, εντούτοις καμία κυβέρνηση έως σήμερα δεν το έχει αναγνωρίσει ως Βαρύ – Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο.

Κύριε Αρχηγέ

Και αυτή την αντιπυρική περίοδο για την κάλυψη του αντιπυρικού σχεδιασμού, θα εκδίδονται καθημερινά για την επιτήρηση δασικών περιοχών και περιοχών με άλση, πυροσβεστικά περιπολικά.

Όπως γνωρίζετε, οι πυροσβέστες, είτε είναι μόνιμοι, είτε πενταετείς, είτε εποχικοί, καλούνται να εκτελέσουν την παραπάνω υπηρεσία σε εικοσιτετράωρη βάση εκτιθέμενοι στις υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία. Συνθήκες που εξαντλούν και επιβαρύνουν το ανθρώπινο σώμα και τον ανθρώπινο οργανισμό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων ( Η λύση που με κυνισμό προτείνεται από πολλούς διοικητές « βρείτε έναν ίσκιο και καθίστε από κάτω » μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί! ). Επίσης οι συνάδελφοι που εκτελούν την παραπάνω υπηρεσία λόγο συνθηκών, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την κάλυψη αναγκών σίτισής τους όπως προμήθεια και διατήρηση φαγητού, δροσερού νερού κ.α., αλλά και για την κάλυψη βιολογικών αναγκών.

Όλα τα προαναφερόμενα περιγράφουν συνθήκες που όχι μόνο επιβαρύνουν την υγεία και καταπονούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά απαξιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια.

Στην βάση όλων όσων αναφέρθηκαν, ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ζητάμε από εσάς, να μεριμνήσετε ώστε να στεγαστούν όλα πυροσβεστικά περιπολικά που επιτηρούν δασικές περιοχές και άλση, για την προστασία της υγείας των πυροσβεστών αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες