Ραχήλ Μακρή: «Προεκλογικό Μνημόνιο υποταγής σε συμφέροντα από τον δήμαρχο Παλλήνης για την εξασφάλιση της επανεκλογής του» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 17, 2019

Ραχήλ Μακρή: «Προεκλογικό Μνημόνιο υποταγής σε συμφέροντα από τον δήμαρχο Παλλήνης για την εξασφάλιση της επανεκλογής του»



Λίγο καιρό πριν τις εκλογές, η Δημοτική παράταξη του Δημάρχου Παλλήνης προέβη σε ψήφιση μνημονίου με εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, που υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης προφανέστατα ως εγγύηση για την εξασφάλιση της επανεκλογής του.

Το μνημόνιο αυτό, θυμίζει το μνημόνιο μαμούθ του Τσίπρα και τις εγγυήσεις ξεπουλήματος των αεροδρομίων που έδωσαν λίγες μέρες πριν την επικύρωση από την Βουλή των Γερμανών τον Ιούλιο του 2015.

Στην κρίσιμη αυτή εποχή, όπου η κοινωνία πλήττεται από φτώχεια και ανεργία και οι μισθοί με τις συντάξεις έχουν πλέον μετατραπεί σε επιδόματα, απαιτείται μια συνολική προσπάθεια ανάπτυξης με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους.

Σε αυτή τη προσπάθεια, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού προωθώντας δράσεις, συνεργασίες και προγράμματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και ενδυνάμωσης των οικονομικών των Δήμων.

Στην περίπτωση μας δεν ισχύει καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Για αυτό ως παράταξή που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Δήμου Παλλήνης καταγγέλλουμε το Δήμαρχο για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και την προσπάθεια του ως νέος Μαυρογιαλούρος να υπόσχεται ανύπαρκτες θέσεις εργασίας και υποχρεώσεις της εταιρείας, οι οποίες ονομάζονται «παραχωρήσεις» και παραιτείται ουσιαστικά κάθε δικαιώματος που σήμερα ή στο μέλλον μπορεί να προκύψει από την κατασκευή και λειτουργία των χρήσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Θεωρεί ως παραχώρηση της εταιρείας προς τον Δήμο, την κατασκευή ηχοπροστασίας των περιοχών που θα επιβαρυνθούν από την λειτουργία των εγκαταστάσεων (εργατικές κατοικίες, σχολεία).

2. Θεωρεί ως παραχώρησή της εταιρείας προς το Δήμο, την κατασκευή μη καθορισμένων έργων μελετητικής αξίας 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή κόστος για την εταιρεία που θα εκτελέσει τα έργα, σχεδόν μηδαμινό.

3. Θεωρεί ως παραχώρηση, τον ουσιαστικό εκβιασμό της εταιρείας, ότι αν δεν ολοκληρωθεί το σύνολο της επένδυσης δεν πρόκειται να δοθούν ούτε αυτά τα ψίχουλα.

4. Θεωρεί ως παραχώρηση της εταιρείας, την υπόσχεση πρόσληψης προσωπικού από τους κατοίκους της περιοχής χωρίς τουλάχιστον ορισμένο αριθμό θέσεων, αλλά γενικά και αόριστα εφόσον εκπληρωθούν προϋποθέσεις, που οι ίδια η εταιρεία θα θέσει.

5. Θεωρεί ως παραχώρηση της εταιρείας, ότι θα προτιμήσει κατά προτεραιότητα επιχειρηματικές δραστηριότητες από την περιοχή μετακομίζοντας ουσιαστικά τις υπάρχουσες επαγγελματικές χρήσεις από τον αστικό ιστό των πόλεων μας και ερημοποιώντας τα κέντρα εμπορίου και ψυχαγωγίας της πόλης μας.

6. Θεωρεί ως παραχώρηση της εταιρείας, την απόδοση της Βίλας Καμπά, υποκρύπτοντας ότι μετά το τέλος της επένδυσης θα δοθεί η ψιλή κυριότητα στον δήμο, αλλά την επικαρπία θα διατηρήσει η εταιρεία για 15 χρόνια, δηλαδή συνολικός χρόνος πλέον της εικοσαετίας και εφόσον το επενδυτικό σχέδιο ολοκληρωθεί.

7. Θεωρεί ως παραχώρηση της εταιρείας, την «αποδέσμευσή» της για την κατασκευή υπόγειων parking μειώνοντας τις υπόγειες θέσεις προς όφελος της εταιρείας.

Αντίθετα ο Δήμος, ανέλαβε τις υποχρεώσεις έκδοσης όλων των αναγκαίων γνωμοδοτήσεων, οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας κατά προτεραιότητα απεμπολώντας κάθε πιθανή διεκδίκηση στο μέλλον, υπογράφοντας ουσιαστικά δήλωση μετάνοιας και αίρει όλες τις πιθανές απαιτήσεις που είχαν κατά καιρούς εκφρασθεί, τόσο από τους διατελέσαντες δημάρχους όσο και από τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, στερώντας από την μελλοντική ηγεσία του Δήμου οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια που θα απαιτηθεί, τόσο για τα συμφέροντα του Δήμου αλλά και για την αντιμετώπιση των οποιοδήποτε προβλημάτων, ήθελαν προκύψει.

Το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης, είναι ξεκάθαρο ότι εκτός από τον προεκλογικό του στόχο, δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής για την αξιοποίηση σε τοπικό επίπεδο υποδομών για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.


Ραχήλ Μακρή

Υποψήφια Δήμαρχος

Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης 

Πρώην Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες