ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! – Σύγκρουση φορτηγών πλοίων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 26, 2019

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! – Σύγκρουση φορτηγών πλοίων


Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν πριν από λίγες ώρες και κάτω από αδιευκρίνιστες -προς το παρόν- συνθήκες στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα και όπως αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το συμβάν έλαβε χώρα στις 02:20 το πρωί της Κυριακής, επτά ναυτικά μίλια μακρυά από την πόλη Inubosaki της Ιαπωνίας.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης των πλοίων Sensho Maru και Sumiho Maru, και τα δύο υπό σημαία Ιαπωνίας, το Sensho Maru βυθίστηκε.

Στο τελευταίο επέβαιναν πέντε μέλη πληρώματος, εκ των οποίων τα τέσσερα αγνοούνται, ενώ διεσώθη ο πλοίαρχός του, από σκάφος της Ακτοφυλακής της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πλευράς της ιαπωνικής Ακτοφυλακής οι κακές καιρικές συνθήκες και ιδίως η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε την θαλάσσια περιοχή ίσως να αποτέλεσαν τις αιτίες της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο των «Japan Times» το πλοίο Sensho Maru μετέφερε 1.600 τόνους ατσαλιού από τον λιμένα του Kashima της επαρχίας Ibaraki προς την Οζάκα.

Στην περιοχή έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών εκτελούν πέντε σκάφη της ιαπωνικής ακτοφυλακής, καθώς και ελικόπτερο, ενώ ειδικό απορρυπαντικό σκάφος έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας που έχει προκληθεί λόγω του ναυαγίοθ,

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες