ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τ Ν ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡ Ν - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2019

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τ Ν ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡ Ν


Η πρόσφατη ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει σκάφος που απειλεί να διενεργήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής ∆ημοκρατίας και σε ένα δεύτερο σημείο (απροσδιόριστο προς το παρών) συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, αποτελεί μια απαράδεκτη, πειρατική και προκλητική ενέργεια.

Η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας “Κύπρος ’74” καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές ως παραβίαση της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών καθώς και του συμβατικού και εθιμικού ∆ικαίου της θάλασσας, του ∆ιεθνούς και Ευρωπαϊκού ∆ίκαιου.

Η Τουρκία με την λογική των κανονιοφόρων, παραβιάζει την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της ΕΕ, και τον Καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ που απαγορεύει ακόμα και την απειλή χρήσης βίας, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, και ειδικότερα το ΣΑ του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον της Τουρκίας και να σταματήσουν την παράνομη δράση της που εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση στην τόσο ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συμπεριφορά αυτή επηρεάζει την τόσο αναγκαία προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού προβάλει όσο ποτέ άλλοτε, για να σταματήσει η Άγκυρα επικαλούμενη δήθεν την προστασία των σύνοικων Τουρκοκυπρίων να επεμβαίνει στα εσωτερικά της Κύπρου.

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου. Και μόνο με την λύση θα μπορέσουν και οι Τουρκοκύπριοι να απολαύσουν αυτό το αγαθό, όπως συμφωνήθηκε στις συγκλήσεις που συζητήθηκαν στις μέχρι τώρα συνομιλίες. 

Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας “Κύπρος ’74”

Λοίζος Λοίζος Θεοδόσης Θεοδοσίου

ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες