Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η β' δόση - Τι πρέπει να κάνετε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η β' δόση - Τι πρέπει να κάνετε


Προς το τέλος του μήνα αναμένεται η πληρωμή της β’ δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23-24 Μαΐου, δηλαδή πριν το Σαββατοκύριακο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή το αργότερο έως τις 27/5 (ημέρα Δευτέρα).
Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) έπρεπε να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018. Δηλαδή, όπως είπαν πηγές του ΟΠΕΚΑ, για να εισπράξετε τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Η πληρωμή αυτή θα αφορά και σε εκκρεμότητες από προηγούμενες οφειλές.
Όπως όλα δείχνουν, η καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα γίνεται κανονικά χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί ή όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018, σημειώνοντας ότι ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
Έτσι, για την καταβολή της 2ης δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.
Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα βοηθήσει όσους θέλουν να πληρωθούν άμεσα τη β' δόση αλλά και στο να γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί.
Πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες