Hλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

Hλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων


Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες στη χώρα, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη.

Για σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 26, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24, και στην Κρήτη από 10 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά από βόρειες 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι έως 3 και στα δυτικά 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο υπόλοιπο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από ανατολικές 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από βορειοδυτικές 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για τον καιρό:

Αττική
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά τη νύχτα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες