Ο ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2019

Ο ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Βαρουφάκης: Υπέρ των μεταναστών/προσφύγων και της συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ…

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο πρώην ολετήρας της ελληνικής οικονομίας, υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης δεν κατάφερε την είσοδο του κόμματός του ΜέΡΑ25 στην ευρωβουλή, στο παρά ένα! Αλλά, αντίθετα στην Γερμανία δεν κατάφερε τίποτε αναλόγως σπουδαίο (0,3%), αφού ως γνωστόν κι εκεί συμμετείχε το κόμμα του Diem25!
Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εμφανίζουν πως το ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή! Έτσι ενδεχομένως να δούμε στη Βουλή και τα δυο ψεκασμένα κόμματα! Της δεξιάς, την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” και της αριστεράς, το ΜέΡΑ25! Ω… τι ευτυχία!
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σταθούμε στο προεκλογικό φυλλάδιο – πρόγραμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, όπου προτείνεται το εξής αντεθνικό! Θα πρέπει να λάβουν όλοι οι μετανάστες/πρόσφυγες ταξιδιωτικό έγγραφο/διαβατήριο, με το οποίο θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ελλάδος, αλλά και σε άλλη χώρα της Ευρώπης!
Δηλαδή ο Γιάννης Βαρουφάκης, τι πραγματικά επιζητά;
Την διάλυση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής της Ελλάδος;
Εστιάζοντας κυρίως στο οικονομικό του πρόγραμμα, στην οικονομική δυσπραγία του λαού, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της επιβίωσης, προκειμένου να υλοποιηθούν αντεθνικές θέσεις που εκφράζονται κι από τα Επιτελεία τον αρχιτοκογλύφου Τζορτζ Σόρος;
Αλλά και για το Σκοπιανό, ποια είναι η θέση του κ. Βαρουφάκη και του ΜέΡΑ25;
Είναι υπέρ της συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, αφού όπως ισχυρίζεται “συμφέρει την Ελλάδα και ενισχύει τα εθνικά μας συμφέροντα”!!

Ο ολετήρας Κώστας Σημίτης ξαναχτύπησε…

Σε άρθρο του στην Καθημερινή, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που επί των ημερών του “γκριζάρισαν” τα Ίμια και απώλεσε η Ελλάς κυριαρχικά δικαιώματα, μας έδωσε την παρακάτω συμβουλή:
«Ο κίνδυνος επεισοδίων (με την Τουρκία) με αρνητικές επιπτώσεις είναι υπαρκτός, αν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει τη συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των ΗΠΑ».
Δηλαδή, τι ακριβώς μας λέγει το σημερινό πολιτικό απολίθωμα, που μια μέρα μετά την αποφράδα ημέρα των Ιμίων, με νωπό ακόμη το αίμα των τριών παλικαριών μας, ευχαρίστησε από του βήματος της Βουλής τους Αμερικανούς;
Να πράξει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ότι ακριβώς κι εκείνος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Να το βάλει στα πόδια και να προτάξει στον Τούρκο τα πισινά του;
Πώς προεξοφλεί ότι μια επιπλοκή με την Τουρκία, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για την Ελλάδα;
Η πρότασή του “να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες” έχουν τον ίδιο εντολέα με την εποχή των Ιμίων; Για να κατοχυρωθεί η ειρήνη στην περιοχή πρέπει η Ελλάς να απολέσει κυρίαρχα εδάφη; Να υλοποιηθεί δηλαδή, η εξαγγελία της πρώην προέδρου της Βουλής Άννας Ψαρούδα Μπενάκη (2005), όταν μίλησε πως προς χάριν της ειρήνης και της ευημερίας της Ευρώπης θα απολέσουμε κυριαρχικά δικαιώματα;
Αλλά καλά κάνεις και μιλάς ακόμη κ. Σημίτη! Αφού σε έχουν ελεύθερο και δεν βρίσκεσαι στης φυλακής τα σίδερα! Όπως κι άλλοι, της τότε κυβερνήσεώς σου, της παραδόσεως των Ιμίων στην Τουρκία!!

Βελόπουλε είσαι με το ευρώ ή την δραχμή;

Μπορεί ακόμη να μην έχουν καταρτιστεί τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ωστόσο υπάρχουν ήδη οι πρώτες διαρροές!
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η έκπληξη ήταν το προσωποπαγές κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” που κατέλαβε το 4,18% των Ελλήνων ψηφοφόρων (236.365 ψήφοι)!
Έτσι, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο πρώην υποστηρικτής της ΝΔ που εκλιπαρούσε για να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος μετά την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ, αλλά και της “Χρυσής Αυγής”, όπως άλλωστε αποκάλυψε πρόσφατα ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος, κατάφερε και άνοιξε την πόρτα του ευρωκοινοβουλίου!
Ο οποίος κατέρχεται δυναμικά και στις εθνικές εκλογές για να σώσει την Ελλάδα και τον λαό της από τα Μνημόνια! Αλλά δεν μας αποκάλυψε ακόμη με ποιο νόμισμα; Το ευρώ ή την δραχμή;
Όταν ο μεγαλύτερος θιασώτης της επιστροφής της δραχμής ως εθνικό νόμισμα, που είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας, θα είναι υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών – Βόρειο Τομέα, με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”! Αφού προχώρησαν σε “γάμο”, τον “αρραβώνα” που είχαν συνάψει Βελόπουλος και Κατσανέβας πριν λίγους μήνες, όταν ο Θεόδωρος Κατσανέβας έγινε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της “Ελληνικής Λύσης”, αλλά ταυτόχρονα και της Οικονομικής Επιτροπής του Κόμματος!
Ως γνωστόν ο Θεόδωρος Κατσανέβας, που υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-2004) και γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ίδρυσε τον Μάιο του 2013 το κόμμα “Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων”, χωρίς καμιά απήχηση στον ελληνικό λαό! Κυρίαρχος στόχος αυτού του κόμματος ήταν η επιστροφή της Ελλάδος στη δραχμή!
Το ζητούμενο λοιπόν είναι, αν έπεισε ο Κυριάκος Βελόπουλος τον Θεόδωρο Κατσανέβα για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, ή αν ο Θεόδωρος Κατσανέβας έπεισε τον Κυριάκο Βελόπουλο για την επιστροφή στη δραχμή!
Κυρίαρχο ερώτημα που θα πρέπει να τοποθετηθεί το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, προκειμένου να γνωρίζει ο ελληνικός λαός και να κάνει εκ του ασφαλούς την επιλογή του!
Όχι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα!
Ξεκάθαρα πράγματα Κυριάκο Βελόπουλε! Όχι ακαταλαβίστικες έννοιες που χρειάζονται λεξικό για να μεταφραστούν! Όπως η θέση σου, πως το ευρώ είναι αγκύλωση, αλλά δεν είναι το πρόβλημα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες