ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


Η Λαϊκή Ενότητα με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία είναι παρούσα και σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών .

Στις 7 Ιούλη καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου» .

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο Νομό μας αποτελείται από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες. Η στήριξη του θα δώσει δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του τόπου μας.

Η ΛΑΕ , παρά τα λάθη της, αποτελεί πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη με ενιαιομετωπική λογική, συνέπεια, ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη.

Η ΛΑΕ έφερε στο δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ηγετικών στελεχών που να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και να σωρεύουν στην πλάτη τους τη μια δικογραφία μετά την άλλη.

Η ΛΑΕ συμμετείχε σταθερά στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές.

Επιπλέον η ΛΑΕ είναι η δύναμη που έχει επεξεργασθεί και καταθέσει την πιο πλήρη προσπάθεια προγραμματικής απάντησης στο ερώτημα τι χρειάζεται να γίνει εφόσον χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς για να ακολουθήσουμε ένα δρόμο προς όφελος των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας.

Η ΛΑΕ προσπάθησε και προσπαθεί με επιμονή για την ενότητα των δυνάμεων στην Αριστερά και στο κίνημα.

Δεν επιδιώκουμε καμία αυτοεπιβεβαίωση. Θέλουμε με τις δυνάμεις μας να συμβάλλουμε στην οργάνωση των κοινωνικών αγώνων, θέλουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση της Αριστεράς που έχουν ανάγκη οι καιροί.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας. Δεν χαιρόμαστε με τα αποτελέσματα που έχει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Αριστερά, αλλά και για τον ίδιο τον κόσμο που τον στήριξε και τον στηρίζει. Αποδεικνύεται όμως ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Πρέπει λοιπόν όσοι και όσες διατηρούν αριστερά αντανακλαστικά, αν δεν θέλουν να καταλήξουν άβουλοι και λοβοτομημένοι στον καναπέ, να ακολουθήσουν και να ακολουθήσουμε μαζί έναν άλλο δρόμο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, όσοι επικαλούμαστε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και τις θυσίες και τους αγώνες της Αριστεράς που αντιπάλεψαν την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου, ότι οι ήρωες που παλέψανε δεν είναι εικόνες για να κοσμούν τους τοίχους των υπουργείων. Είναι δίπλα μας, ζούνε μέσα από τους αγώνες μας και πεθαίνουν όταν εμείς το βάζουμε κάτω.

Ενίσχυση της ΛΑΕ στην κοινωνία, στα κινήματα, στο πολιτικό προσκήνιο, είναι η καλύτερη εγγύηση :

Για ένα ενωτικό μέτωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όλων των αντι-νεοφιλελεύθερων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων

Για μία δυναμική αντιπολίτευση,

Για την ανατροπή και

Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση.

Φίλη/ε

Σε έχει απογοητεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σε ανησυχεί μια κυβέρνηση της ΝΔ ;

Σε έχουν απογοητεύσει όσοι σου κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια, το 1 και το 2 (του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) αλλά και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ)
Φίλη/ε

Έχεις επιλογή

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΊΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε)
Είναι η φωνή σου, είναι οι αγώνες σου.
Δεν πρόδωσε την ψήφο σου
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες