Η συνένωση δυνάμεων γύρω από την Ένωση Κεντρώων αλλάζει τα δεδομένα της 7ης Ιουλίου! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουνίου 16, 2019

Η συνένωση δυνάμεων γύρω από την Ένωση Κεντρώων αλλάζει τα δεδομένα της 7ης Ιουλίου!


Ο θετικός τρόπος που υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ τη συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου, έχει προσδώσει δυναμική στο εγχείρημά τους και υπάρχει η βάσιμη αισιοδοξία ότι είναι εφικτός ο στόχος της εισόδου στη Βουλή.

Η ανάλυση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών έχει εκτιμηθεί ότι αφήνει πολλά περιθώρια για να υπερβεί η Ένωση Κεντρώων το 3% και τούτο διότι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα είναι διασπασμένες οι κεντρώες και πατριωτικές δυνάμεις του τόπου.

Σημειωτέον ότι στις Ευρωεκλογές διεσπάρησαν ένα εκατομμύριο ψήφοι σε 12 κόμματα, που είχαν δώσει έμφαση στον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα τους. Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι εκτείνονται από τα όρια της κοινωνικής δεξιάς μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς.
Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τα περισσότερα απ’ αυτά τα κόμματα δεν θα διεκδικήσουν πάλι την ψήφο του Ελληνικού λαού και ήδη έχουν επιλέξει να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση Κεντρώων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι «ορφανές» ψήφοι υπερβαίνουν τις 350.000 (!), αν αναλογισθεί κανείς την επίδοση των ΑΝΕΛ, του ΛΑΟΣ, του κόμματος Μαριά και των πατριωτικών σχημάτων, που δεν θα κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.


Πέραν των ψήφων που έλαβε η Ένωση Κεντρώων στις Ευρωεκλογές (82.075), απαιτούνται άλλες τόσες περίπου από την προαναφερόμενη «δεξαμενή» των 350.000, όπως και από άλλες «δεξαμενές» (π.χ. Ποτάμι-Πολίτες του Ψινάκη), για να μπει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή. Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο του 2014, όταν η Ένωση Κεντρώων είχε λάβει 0,64% στις Ευρωεκλογές και μετά από μερικούς μήνες «εκτοξεύτηκε» στο 3,44% και εισήλθε στην Ελληνική Βουλή!

Σήμερα, η επιδίωξή της φαντάζει ρεαλιστική, διότι ήδη έχουν συμπράξει οι Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης και πολλές πατριωτικές οργανώσεις, που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές και «αφαίρεσαν» πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από την Ένωση Κεντρώων, ιδιαίτερα στη Μακεδονία.




Αναφερόμενος, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος στα νέα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου υπογράμμισε:

«Η σύμπραξη δυνάμεων με την Ένωση Κεντρώων έχει ήδη δημιουργήσει ένα γερό υπόβαθρο για να πετύχουμε τον εκλογικό μας στόχο.

Υπάρχουν τρείς βάσιμοι λόγοι για να μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός.

Πρώτον, είναι εθνική ανάγκη να δικαιωθούν οι πατριωτικές δυνάμεις που δεν συνέπραξαν στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Δεύτερον, πρέπει να επιβραβευθεί η αντιμνημονιακή μας συνέπεια. Ο Βασίλης Λεβέντης κι εγώ δε βάψαμε με μνημονιακό αίμα τα χέρια μας.

Και τρίτον, αποτελούμε το διαχρονικά αξιόπιστο ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση και ζητάμε να μας δώσει ο Ελληνικός λαός το χαλινάρι για να αναχαιτίσουμε κάθε απόπειρα ασυδοσίας και ξέφρενης αλαζονείας της αυριανής εξουσίας του τόπου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες