Όσα έγιναν στη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη - Ο Βασίλης Λέκκας ξεσήκωσε το κοινό και τα γαλλικά του Κόκκοτα [βίντεο] - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 25, 2019

Όσα έγιναν στη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη - Ο Βασίλης Λέκκας ξεσήκωσε το κοινό και τα γαλλικά του Κόκκοτα [βίντεο]


Το Καλλιμάρμαρο σείστηκε όταν η πιο εμβληματική μορφή της σύγχρονης μουσικής και πολιτικής ιστορίας, ο Μίκης Θεοδωράκης έφτασε στο στάδιο για τη συναυλία –αφιέρωμα στο μεγαλειώδες έργο του.

Ένας ένας οι καλλιτέχνες υποκλίθηκαν , στον άνθρωπο που «έχει ζήσει πολλές και μεγάλες ζωές» όπως ακούστηκε στο αφιέρωμα, από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, ερμηνεύοντας τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του. Καθισμένος μπροστά από τη σκηνή , δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μίκης παρακολουθούσε τη συναυλία και συχνά τα χείλη του ψιθύριζαν τους στοίχους.

Έργα από τον Άξιον Εστί, τη Ρωμιοσύνη και τον Επιτάφιο ακούστηκαν από τη νέα γενιά καλλιτεχνών που ευχαρίστησαν ένας ένας τον Μίκη γιατί άπλωσε την Ελληνική μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Πέγκυ Ζήνα, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και ο Βασίλης Λέκκας που σήκωσε το στάδιο όρθιο με το τραγούδι «Της ξενιτιάς». Αειθαλής ο Σταμάτης Κόκοτας, καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας στα Ελληνικά και τα Γαλλικά, ενώ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφιέρωσε το τραγούδι «Ποιος τη ζωή μου» στον φίλο του Δημήτρη Χριστόφια που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή.

Όπως είπαν στο iefimerida οι διοργανωτές η συναυλία, με τίτλο «Είσαι Έλληνας. Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» είχε περισσότερους από 25.000 θεατές , ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
Δείτε βίντεο από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο με τον Μίκη Θεοδωράκη

Τα γαλλικά του Σταμάτη Κόκκοτα στη συναυλία


Και ο Γιώργος Νταλάρας ήταν χθες στο Καλλιμάρμαρο


Για ακόμα μία φορά ο Βασίλης Λέκκας ξεσήκωσε το κοινό


Ανάμεσα στους γνωστούς καλλιτέχνες και ο Μανώλης Μητσιάς


Και ο Αντώνης Ρέμος ήταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο


Και ο Γιάννης Μπέζος


efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες