Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Τι λέει ο Σαμαράς για το ατόπημα Δένδια; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΞ ΔΕΝΔΙΑΣ

Διάβαζα στο PtoNews το άρθρο της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ με τίτλο: «Η επικίνδυνη πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επί Ν. Δένδια» και δεν πίστευα το πολιτικό ατόπημα (τουλάχιστον) του νέου ΥΠΕΞ της Πατρίδας μας:

«Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στην είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ν. Δένδιας, ως νέος ΥΠΕΞ και το υπουργείο “του” έσπευσε να τον εκθέσει επικίνδυνα και μέχρι στιγμής ανεπανόρθωτα και μάλιστα σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου, ούτε ένα 24ωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ Δένδιας, προφανώς εν αγνοία του, ενέκρινε την πρώτη ανακοίνωση της θητείας του, η οποία αναφέρει εκτός των άλλων:

“Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας…” (υπογράμμιση δική μας).

Ο, (οι) συντάκτης(ες) της ανακοίνωσης – που την χρεώνουν στο νέο υπουργό Εξωτερικών - αποκαλύπτουν το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας τους (σε όρους που οφείλει να γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής Διεθνούς Δικαίου) και μόνον γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν πλέον να ασχολούνται με εθνικά θέματα πρώτης γραμμής, όπως είναι η αυξανόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος εθνικών συμφερόντων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι αδαείς συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ, με την άγνοια του υπουργού τους, έχουν μπερδέψει την ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ (δηλαδή τα χωρικά ύδατα της Κυπριακή Δημοκρατίας που είναι 12νμ, όπου η Κύπρος ασκεί κυριαρχία), με τις έννοιες της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, (που εκτείνονται μέχρι τα 200νμ από τις ακτές, και οι οποίες υποχρεωτικά καθορίζονται ύστερα από οριοθέτηση με τις απέναντι ή παρακείμενες χώρες), και κατ’ επέκταση με τις έννοιες της Ζώνης Αλιείας, περιοχή Έρευνας και Διάσωσης κλπ.

Επιπροσθέτως πιάνονται αδιάβαστοι και στην τρέχουσα ειδησεογραφία καθώς το Γιαβούζ βρίσκεται 58νμ δυτικά της ΠΑΦΟΥ και ουδόλως εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης των 12νμ - χωρικά ύδατα), διότι αν είχε συμβεί αυτό, η Κύπρος θα είχε ήδη υποστεί και δεύτερη τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ με την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της μέσα στα 12νμ.

Οι επικίνδυνα αδιάβαστοι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ – εν αγνοία του νέου υπουργού τους - εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ Δένδια, την κυβέρνηση και την ίδια τη χώρα, καθώς ανακοινώνουν διεθνώς, ότι η Ελλάδα “θα θυμώσει” μόνον αν η Τουρκία παραβιάσει την εθνική κυριαρχία της Κύπρου “εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης”…

Η ανακοίνωση αυτή παρέχει νομικό έρεισμα στην Τουρκία σε βάρος της Κύπρου, δεδομένου ότι η Άγκυρα δεν κάνει γεώτρηση στα χωρικά ύδατα – αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου (στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία), με αποτέλεσμα η Αθήνα να εμφανίζεται ότι ψεύδεται διεθνώς.

Η ανακοίνωση αυτή πρέπει να έχει προκαλέσει ασταμάτητο γέλωτα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη και απόγνωση τόσο στην Λευκωσία, αλλά και στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση στο σύνολο της, όσο καιρό το κείμενο αυτό βρίσκεται κρεμασμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ. Για τα υπόλοιπα, ας επιληφθεί ο νέος ΥΠΕΞ»!

Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω, τι ακριβώς λέει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επειδή έχει χρηματίσει και ΥΠΕΞ σε δύσκολους καιρούς…

Η εκλογική αποτυχία της Ενώσεως Κεντρώων φώναζε αλλά…

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλησ λεβεντησ μαριοσ γεωργιαδης

Πολλοί στα ΜΜΕ χαρακτήρισαν ως βόμβα την αναγγελία αποχώρησης από την ηγεσία της Ενώσεως Κεντρώων, του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος θεώρησε πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου! Διάδοχός του, έτσι διά αρχηγικής εντολής και “δημοκρατικότατα” ο γιος της συζύγου του, πρώην βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης!

Όμως, έστω και την ύστατη ώρα πρέπει ένας πολιτικός ηγέτης να έχει το θάρρος και την παρρησία να πει την αλήθεια στο λαό!

Η αλλαγή σκυτάλης δεν έγινε γιατί έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ή γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί χώρος για νέον – και ηλικιακά – ηγέτη! Η παραίτηση έγινε λόγω της καταστροφικής ήττας της Ενώσεως Κεντρώων σε δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις! Ήττες, που φώναζαν δυνατά τα δυο τελευταία χρόνια, πως έρχονται…

Αλλά ποιος άκουγε από την Ένωση Κεντρώων; Η οποία εκλογική καταστροφή της Ενώσεως Κεντρώων, ήταν η συνέχεια της πολιτικής καταστροφής του ΛΑΟΣ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού, της Χρυσής Αυγής! Αρχηγικών κομμάτων, χωρίς θεσμικά όργανα (ή υπάρχοντα και υπολειτουργούντα) τα οποία εκλέγει δημοκρατικά το Συνέδριο του κόμματος! Την Κεντρική Επιτροπή με τον Γραμματέα αυτής! Ο οποίος θεσμικά είναι το Νο 2 πολιτικό πρόσωπο του κάθε δημοκρατικού κόμματος και από την οποία Κ.Ε. προκύπτει το Εκτελεστικό Γραφείο! Το ανώτερο θεσμικό όργανο στο κάθε κόμμα! Από εκεί προκύπτει όλη η περιφερειακή στελέχωση του κάθε κόμματος και τότε μόνο το όποιο κόμμα, έχει συνέχεια στο πολιτικό γίγνεσθαι… Διαφορετικά, αυτά τα αρχηγικά κόμματα του ενός ανδρός, σύντομα τα καταπίνει ο Καιάδας!

Επί ευκαιρία, ας θυμηθούμε απόσπασμα επιστολής που έστειλε στον Βασίλη Λεβέντη ο Dr Γιώργος Τριανταφύλλου – Εκπαιδευτικός, με τίτλο: “Η αναμενόμενη πτώση της Ένωσης Κεντρώων”:

«Στο Ηράκλειο είχε από νωρίς δημιουργηθεί ένας πυρήνας 30-35 ατόμων με τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις, με τήρηση πρακτικών, με δομή διοικητικού συμβουλίου, με επιστολές προτάσεων, που έστελνε στην κεντρική διοίκηση (αν και δεν πήρε ποτέ απάντηση σε καμία από τις 7 επιστολές), με εξορμήσεις σε χωριά της ενδοχώρας και άλλες αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις. Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε την τοπική οργάνωση του Ηρακλείου να διαλυθεί και πλέον να διαθέτει ένα ή δυο άτομα;

Ξεκινώντας χρονικά, θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές έγιναν με λίστα. Αυτό σαφώς έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να εκλεγούν βουλευτές οι οποίοι δεν θα εκλέγονταν ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία που διαμένουν. Η Ε.Κ. συγκέντρωσε αξιόλογα στελέχη, κάποια από αυτά στην κεντρική διοίκηση με όραμα και πίστη στα ιδανικά τους. Η σειρά της λίστας στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου άλλαξε 3 φορές σε ένα βράδυ, δίχως να ξέρει κανείς γιατί. Αυτό βέβαια μικρή έως καθόλου σημασία είχε, αλλά ήταν το πρώτο ρήγμα για την αξιοπιστία ενός κόμματος που είχαν πιστέψει αρκετοί. Μετά την εκλογή, οι ψηφοφόροι περίμεναν να δουν τη διαφορά της Ε.Κ. από τα υπόλοιπα κόμματα και τη συμβολή της στη πολιτική ζωή του τόπου. Λίγους μήνες μετά, ανακοινώνεται ότι δεν θα τηρηθεί η εξάμηνη εναλλαγή των βουλευτών. Αναμφίβολα η σκέψη αυτή εξαρχής ήταν λανθασμένη και δεν έπρεπε να γίνει καθόλου. Η μη όμως τήρηση μιας υπόσχεσης δημιούργησε νέο ρήγμα στην εγκυρότητα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος…

Πολλά στελέχη που αποχώρησαν είτε βουλευτές είτε από τοπικές οργανώσεις, έθιξαν το θέμα του συνεδρίου του κόμματος. Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα χωρίς συνέδριο, χωρίς εκλεγμένα όργανα και τομείς ευθύνης, όχι μόνο δεν θα διευρύνει τη δύναμή του, αλλά θα δημιουργήσει τάσεις συρρίκνωσης. Στη συνέχεια ήρθαν οι ευρωεκλογές όπου δυστυχώς η Ε.Κ., συγκέντρωσε έναν σημαντικό αριθμό υποψηφίων, που απλώς έβαλαν την ταφόπλακα πάνω από το μνήμα. Αναμφισβήτητα ανάμεσά τους υπήρχαν αξιόλογα στελέχη με σημαντικές σπουδές και πνευματικό επίπεδο, αλλά αυτοί που προβλήθηκαν περισσότερο, ήταν οχήματα άλλων κομμάτων σε απόσυρση, γερασμένα άλογα που ήθελαν να ζήσουν το κύκνειο άσμα τους. Οι αισθητικές παρεκτροπές δεν έλειπαν αφού οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν τόσο τις εορτές του Πάσχα, με φωτογραφίες μέσα σε εκκλησίες με κεριά, αγκαλιά με εικόνες, προσπαθώντας έτσι να επηρεάσουν τους χριστιανούς ψηφοφόρους. Άλλοι χρησιμοποίησαν τα παιδιά τους, άλλοι έγιναν Πόντιοι για μία ημέρα, άλλοι έφτιαχναν κακόγουστα ερασιτεχνικά βίντεο εκλιπαρώντας για ψήφους θυσιάζοντας έτσι την αξιοπρέπεια τους και τέλος άλλοι / άλλες ντύνονταν σαν παγώνια με κοσμήματα και ρούχα λες και πήγαιναν σε φωτογράφηση περιοδικού ή στο γάμο του χωριού.

Το εκλογικό σώμα έδωσε μια ευκαιρία στην Ε.Κ. το 2015 και τώρα δίνει μια ευκαιρία στον Βελόπουλο και στον Βαρουφάκη. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε που κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Να μην αναζητήσουμε αιτίες και αφορμές για το εκλογικό αποτέλεσμα σε εξωγενείς παράγοντες το οποίο θα γιγαντώσει το ρήγμα.

Η Ε.Κ. οφείλει να αποβάλλει τα βαρίδιά της, να είναι προσεκτική στην επιλογή στελεχών, να δημιουργήσει μια δομή και οργάνωση στις μεγάλες πόλεις, αν θέλει στις επερχόμενες εκλογές να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό της έργο, αλλιώς θα επιστρέψει σε ποσοστά κάτω της μονάδας, μεμψιμοιρώντας ότι φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ εμείς»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες