Eθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας (ΦΩΤΟ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2019

Eθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας (ΦΩΤΟ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας που διοργάνωσε η ομάδα Vegan Κορινθίας. 

Ο τέταρτος καθαρισμός έλαβε μέρος στην παραλία Αρχαίο Λιμάνι Βουναλάκια.Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απολογισμός ήταν θλιβερός όπως και οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές.Στο σημείο βρέθηκαν πολλά απορρίμματα.Πολλά πλαστικά,δίχτυα,οικοδομικά υλικά επικίνδυνα για τους λουόμενους,ξύλα,καλάμια,πολλά καπάκια τα οποία η ομάδα συλλέγει για τον οποιοδήποτε σκοπό.

Η ζημιά στο οικοσύστημα τεράστια.Στην παραλία είχαν προηγηθεί εργασίες μηχανημάτων για την συλλογή των ξύλων και των μπαζών τα οποία στοιβαχτήκαν σε μικρούς λόφους τα οποία έχουν παραμείνει εκεί για εβδομάδες χωρίς να υπάρχει ενέργεια για την συλλογή τους. Αρχαίο Λιμάνι, ένας χώρος τεράστιας αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας και αξίας (Αρχαίο Λιμάνι Κορίνθου) ο οποίος είναι παρατημένος στο έλεος του Θεού. Απορίμματα και μπάζα παντού. 

Ξύλα, καλάμια σπασμένα γυαλιά και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε παντού σκορπισμένα. Μια από τις ομορφότερες και ασφαλέστερες παραλίες λόγω ρηχού βάθους για τα παιδάκια μας έχει καταντήσει άκρως επικίνδυνη λόγω των μπαζών. 

Ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί μετά από έρευνα στις παραλίες τις οποίες έχουμε ήδη καθαρίσει (Κανταρέ/5φ/Ιερατικής) ότι μετά από μόλις 1 μήνα, οι παραλίες είναι γεμάτες με απορίμματα, πλαστικά, γυάλινα σακούλες από φαγητά, μάρκετ, μπύρες και αναψυκτικά. Όχι γιατί κάποιο ρέμα “κατέβασε” το οτιδήποτε, αλλά γιατί ασυνείδητοι λουόμενοι τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν και τα παρατάνε όλα εκεί. 

Παρακαλούμε τους πάντες για την στοιχειώδης συνείδηση και για τον στοιχειώδη σεβασμό στις παραλίες τις οποίες οι ίδιοι περνούν τον χρόνο τους ευχάριστα, τον στοιχειώδη σεβασμό στην θαλάσσια πανίδα μας που κάθε μέρα έχουμε περιστατικά θανάτου, τον στοιχειώδη σεβασμό στους άλλους λουόμενους που είναι δίπλα τους, τον στοιχειώδη σεβασμό στα παιδάκια του κόσμου που παίζουν στις παραλίες και τέλος τον στοιχειώδη σεβασμό σε μας τους εθελοντές που μαζεύουμε εθελοντικά τα δικά τους απορίμματα. Κάποιοι μπορεί να γελούν και να χαίρονται ή να μην τους νοιάζει αλλά να ξέρετε οτι αυτά είναι ένδειξη πολιτισμού και προσωπικής παιδείας.

Παρακαλούμε την συνεργασία των πολιτών μαζί με τα Δημοτικά Όργανα που θα μας παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία και βοήθεια (κάδοι, σήμανση, μέριμνα) και με τους εθελοντές για να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που όλοι θέλουμε να ζούμε ευχάριστα.Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 80 σακούλες σκουπιδιών για να απομακρυνθούν τα απορίμματα από την ακτή.

Η ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της και δεν μας πτοεί τίποτα.Κάνουμε τις παραλίες μας καθαρότερες για την θαλάσσια πανίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας.Αξίζει να χάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και να σώσουμε ένα ολόκληρο τοπικό οικοσύστημα!Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος με χαρά και με ζήλο!Εμείς οι εθελοντές παρακαλούμε τους πολίτες να είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το περιβάλλον,και να προσφέρουν εθελοντισμό.Οραμά μας……

Ενας νομός καθαρότερος με ακτές ασφαλέστερες για εμάς,τα παιδιά μας και την θαλάσσια πανίδα μας.Σας Ευχαριστούμε θερμά! Κοινοποιούμε, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες