ΟΚΔΕ: Ο Παύλος Φύσσας ζεί! Όλοι στις διαδηλώσεις 18/9 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019

ΟΚΔΕ: Ο Παύλος Φύσσας ζεί! Όλοι στις διαδηλώσεις 18/9


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!

Μαζική αντίσταση στην καταστολή του «Νόμος και Τάξη»

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Τετάρτη 18/9 

θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΑθΗΝΑ: 18:00, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Γιάννενα: 18:00, Νομαρχία

Οι αγώνες μας έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στο περιθώριο! Έχουν περάσει 6 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όταν η συμμορία της ΧΑ κορύφωνε την εγκληματική δράση της, σκοτώνοντας μετανάστες, ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές. Πάντα ως πιστό σκυλάκι του συστήματος, ενισχυμένη ανάμεσα στα μνημονιακά τέρατα που γέννησε η έκρηξη της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, προσπάθησε να επιβληθεί ως βασική δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και αστική πολιτική εφεδρεία. Αυτή η επιχείρηση αγκαλιάστηκε από φυλλάδες και ΜΜΕ, που την πλασάρανε ως οργάνωση που προστατεύει τις γιαγιάδες, ενώ γνωστοί δημοσιογράφοι–μνημονιακά καθάρματα (όπως ο βουλευτής σήμερα της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου) μιλούσαν για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με μια «πιο σοβαρή» ΧΑ. Για όλους αυτούς, που τότε κατέρρεαν, η ΧΑ ήταν ίσως «η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας», δηλαδή της μνημονιακής χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η ΧΑ είχε πάντα την ανοχή, ατιμωρησία και «φωλιές» στον κρατικό μηχανισμό – και όταν ο Ρουπακιάς κάρφωνε το στιλέτο, η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια. Η δολοφονία πυροδότησε την οργή, το ξέσπασμα μαζικών, μαχητικών διαδηλώσεων. Χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι, συλλογικότητες και οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους, ξεκινώντας μια ολόκληρη σειρά αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Έτσι απομονώθηκε η ΧΑ και «κάηκε» πολιτικά, εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά (που είχε το δεξί του χέρι Μπαλτάκο συντονιστή των σχέσεων με τη ΧΑ) να συλλάβει ηγετικά μέλη της και αυτά να οδηγηθούν σε δίκη. Έτσι οδηγήθηκε, μετά και τις εκλογές, τη ΧΑ σε πορεία διάλυσης, αφού δεν διασώθηκε ούτε από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων», παρότι διαδήλωνε χεράκι–χεράκι με τη ΝΔ.

Η ΧΑ θα είχε σβήσει πολύ πιο μπροστά, αν δεν βοηθιόταν από την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Που λέρωσε κάθε αξία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, φέρνοντας το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο, προδίδοντας το ηρωικό ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, καταφεύγοντας σε κάθε πολιτικό σκουπίδι και πραξικόπημα, καλλιεργώντας συνειδητά τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια, καταφέρνοντας έτσι ύπουλα, καίρια χτυπήματά στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Που έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης και για το ότι οι δολοφόνοι βρίσκονται έξω από τη φυλακή. Κανένα συγχωροχάρτι ή άλλοθι να εμφανιστεί αυτή η πολιτική αλητεία με «δημοκρατικό» προσωπείο στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ενώ κρατάει με «υπευθυνότητα» το ίσο στα κατασταλτικά πογκρόμ της ΝΔ!

Η νεκραναστημένη ΝΔ, το αντιδραστικό συνάφι του Μητσοτάκη, επιχειρεί σήμερα, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμα χειρότερη επίθεση, με προμετωπίδα την ακροδεξιά ατζέντα καταστολής, ρατσισμού, κοινωνικού κανιβαλισμού που ονομάζεται «Νόμος και Τάξη». Θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν και στην πράξη την κατάργηση του ασύλου. Με περίσσια σπουδή απελευθέρωσαν και αθώωσαν τους δολοφόνους του Αλ. Γρηγορόπουλου, προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζόμενων, συνδικάτων, απεργιών. Ενώ τα ΜΑΤ δέρνουν όσους αγωνίζονται να κλείσει η χωματερή του θανάτου στη Φυλή και ο Μπακογιάννης αφήνει τους Κασιδιάρηδες να τρυπώνουν στις δημοτικές επιτροπές, ορδές των ΜΑΤ–ΔΙΑΣ–ΔΕΛΤΑ χτυπάνε για παραδειγματισμό με δακρυγόνα και γκλομπ στα Εξάρχεια, ανοίγοντας δρόμο όχι σε καμία «νομιμότητα» αλλά στους εμπόρους της πρέζας! Επαναφέρουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης δριμύτερο, για να εξαλείψουν κάθε αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τη χούντα της ΕΕ. Για να υπηρετήσουν τυχοδιωκτικά τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Όσο πλησιάζει απειλητική η νέα έκρηξη της καπιταλιστικής κρίσης, όσο οι σπασμοί της γίνονται πιο βίαιοι και σ’ όλο τον κόσμο αναδύονται όλο και χειρότερα πολιτικά τέρατα, τόσο πιο ζοφερή θα είναι η αντιδημοκρατική αναδίπλωση, για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους πάνω στα κόκκαλά μας. Αυτό είναι όλο το «δημοκρατικό τόξο», που εξέθρεψε τη ΧΑ και υιοθετεί φασίζουσες ή φασιστικές πρακτικές: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μνημονιακοί, ελληνική αστική τάξη.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Να οργανώσουμε τους αγώνες που θα ξηλώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και όλους τους μνημονιακούς. Που θα επιβάλλουν τις ελευθερίες μας, το χτύπημα του ρατσισμού-φασισμού, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο.

Ισόβια στους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στην αστυνομοκρατία της ΝΔ και τη «συναίνεση» του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες