Λουτράκι: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Πίσια Κορινθίας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2019

Λουτράκι: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Πίσια Κορινθίας



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι.
Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10:20 μμ το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 στις πυροσβεστικές αρχές Κορίνθου και Κλιμακίου Περαχώρας, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή μικρή Ντουσιά ανάμεσα σε Πίσια και το Σχίνο.

Η φωτιά μαίνονταν σε δύσβατο σημείο χωρίς ευτυχώς να απειληθούν κατοικίες. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 16 πυροσβεστικά οχήματα, 32 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων πεζοπόρα τμήμα της ΕΜΑΚ, 25 εθελοντές δασοπιροσβέστες απο Σχίνο,Λουτράκι και άλλες περιοχές με 3 πυροσβεστικά οχήματα ενώ λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με εναέριο μέσο, και συγκεκριμένα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερο Ericson.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς ήταν δύσκολο εξαιτίας της τοποθεσίας όπου ξέσπασε η φωτιά αλλά και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή ενω υπενθυμίζεται οτι σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ισχύει "πορτοκαλί συναγερμός" (πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιάς κατηγορία 4) για όλη την Κορινθία.

Τελικά, περίπου στις 10.00 το πρωί, οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά που έκαψε δασική έκταση.


Αυτη την ώρα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές είναι εκεί σε πλήρη ετοιμότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες