Λουτράκι: Άλλη μια παρωδία παίχτηκε στις16/10/19 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2019

Λουτράκι: Άλλη μια παρωδία παίχτηκε στις16/10/19 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.


Γράφει ο Χρήστος Παντελέου

Άλλη μια παρωδία παίχτηκε στις 16/10/19 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. Η δημοτική αίθουσα ήταν γεμάτη από πολίτες που είχαν δίψα και ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει επιτέλους σ΄ αυτόν τον τόπο. Παρ΄ όλα αυτά απογοητεύτηκαν πλήρως από τις καθολικές συμπεριφορές, πλειοψηφίας αλλά και μειοψηφίας.

Διάλογοι που δεν συνάδουν με τον συγκεκριμένο χώρο. Ο καθείς έπαιρνε τον λόγο και προσπαθούσε να αποσυντονίσει τον ομιλούντα και να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα καφενείου. Επιτεύχθει αρκετές φορές με αποτέλεσμα να υπάρχουν προσωπικές αντεγκλήσεις που ούτε ενδιαφέρουν αλλά και δεν χρειάζονται στην παρούσα φάση.

Με λύπη διαπίστωσα πως καθείς προκειμένου να πάρει το 5 λεπτό της δημοσιότητας που του αναλογεί έχει γράψει από το σπίτι του μια έκθεση ιδεών και την διαβάζει που πολλές φορές είναι άσχετη με τα τεκταινόμενα ή να επαναλαμβάνει προηγούμενο ομιλητή. Μετά δε να μουτζουρώνει το διανεμηθέν βιβλίο με τα πρακτικά του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, αδιαφορώντας για το τι λέγεται και όταν βαρεθεί προσπαθεί να πιάσει καμιά κουβέντα από τα λεγόμενα συναδέλφου του.

Εε όχι κύριοι αυτό δεν είναι δημοτικό συμβούλιο αλλά καταθετήριο εσώψυχων προβλημάτων.

Όλοι έβαλαν κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πως δεν ασκεί ορθώς τα καθήκοντά του και με βαριές εκφράσεις μάλιστα πλην όμως δεν έκαναν την αυτοκριτική τους. Η παιδεία διδάσκεται πρώτα στο σπίτι και μετά στο σχολείο. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ώστε να αποκτήσουν παιδεία αφού δεν απέκτησαν στον πρότερο βίο τους. Πολλοί από εκεί μέσα φαίνεται έχουν την ασυλία και μπορούν να μιλούν και να διακόπτουν όποτε θέλουν, μη σεβόμενοι τον συνομιλητή αλλά κύρια τον εαυτό τους και να τον αδικούν κατάφορα. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται. Κερδίζεται όταν μαθαίνεις να ακούς και να απαντάς όταν στο επιτρέπουν.

Όταν ρώτησαν τον Ζήνωνα οι ξένοι πρεσβευτές γιατί δεν μιλά και τι να πούμε για σας όταν επιστρέψουμε στους άρχοντές μας; 

-Συναντήσαμε έναν άνθρωπο που αν και γέρος, ήξερε να ακούει σιωπών, θα πείτε.

Έκανα τη σκέψη να τους διανείμω το 13 κεφάλαιο του βιβλίου Savoir Vivre που αναφέρεται στη συζήτηση. Αυτοί δεν καταδέχονται να διαβάσουν τα προς συζήτηση θέματα, θα διαβάσουν… έξω σχολικά βιβλία; 

Θα πω ένα πράμα. Πρέπει ο Θεός να αγαπά υπερβολικά τον δήμαρχό μας. Διανύει τρίτη θητεία ως δήμαρχος και ακόμα δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη.

Σε παρατήρηση δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας προς αντιδήμαρχο ως προς το ποσόν [1000 ευρώ] που δαπανήθηκε σε μικροφωνικές υποστηρίξεις κατά τη επέτειο της μάχης της Περαχώρας, ενώ αυτός ως αντιδήμαρχος είχε πληρώσει 400.

Όταν τον λόγο πήρε ο δήμαρχος είπε πως μη χρονοτριβούμε με τέτοιες ερωτήσεις γιατί μπορεί όντως να πληρώσαμε λιγότερα αλλά μπορεί να ήταν και από κάποια άλλη εκδήλωση και δεν είχε πληρωθεί ο άνθρωπος ή για κάτι άλλο έξοδο και μπήκε και αυτό μαζί ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ. 

Που ζούμε τελικά. 

Αυτοί ως φαίνεται μόνο στο θεό δίνουν αναφορά. Είναι παρά τω Θεώ. Δημοτικό χρήμα το σπαταλούν κατά το δοκούν, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό, μπροστά στις κάμερες αλλά και στην καταγραφή των πρακτικών. Ατρόμητος στην κυριολεξία. Πάντως εγώ εύχομαι να συνεχίσει να ξεγλιστρά γιατί γίνεται δύσκολη η ζωή για πρίγκιπες όταν τους εγκαλέσει ο νόμος. Συνεχίζεται ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες