Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


Η μετανατοϊκή Τουρκία…

Ο κύβος ερρίφθη στην Τουρκία με το πραξικόπημα της 20ης  Ιουλίου. Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται πλέον τις ΗΠΑ  διότι προσπάθησαν να τον φονεύσουν, προκειμένου να αλλάξουν το   αντισιωνιστικό  και αντιδυτικό  καθεστώς της Άγκυρας με ένα φιλοδυτικό και φιλονατοϊκό τοιούτο. Και επειδή οι Ρώσοι με τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών τους στην Τουρκία και όχι μόνο τον έσωσαν, έκτοτε έχει πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας για στήριξη και προστασία έναντι της εχθρικής Αμερικής και του Ισραήλ.
Από την άλλη μεριά οι ΗΠΑ έχουν στηρίξει το παγκόσμιο περιφερειακό αμυντικό τους σύστημα  (Rimland) στην Τουρκία σαν κεντρικό θεμελιακό λίθο και  ζουν σε ουτοπία, ότι δηλαδή, η μετά-Ερντογάν εποχή θα είναι και πάλι φιλονατοϊκή και φυλοδυτική.  Αυτήν την ουτοπία πλήρωσαν  οι Κούρδοι με την προδοσία   και την εγκατάλειψη τους στο έλεος των Τούρκων και του καθεστώτος Άσσαντ.
Όμως το Τουρκικό κατεστημένο έκανε τις στρατηγικές  επιλογές του προς την Ασία όχι μόνον για καθαρά οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους πολιτιστικούς, συναισθηματικούς και ασφάλειας.
Οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη  αφομοιώσει ότι έχουν εξασθενήσει επικίνδυνα πολιτικά (αλληλοσπαρασσόμενο έθνος) αλλά και οικονομικά και στρατιωτικά. Περισσότερο όμως πάσχουν ηθικά και κοινωνικά. Τώρα μάλιστα με την προδοσία των Κούρδων και   τις αλλοπρόσαλλες, αντιφατικές, αλληλοσυγκρουόμενες και αυτοαναιρούμενες  θέσεις του προέδρου Τραμπ, η αξιοπιστία των έχει φθάσει στο ναδίρ. Στο εξής, οι παραδοσιακοί σύμμαχοι τους, θα είναι  λίαν καχύποπτοι για τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ.
Στην παρούσα κρίση στην Μέση Ανατολή κερδισμένη βγήκε η Ρωσία και ο Άσσαντ και χαμένες οι ΗΠΑ,  η Ε.Ε  και ο Ερντογάν. Αυτός αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί από τον τουρκικό λαό στην αγχόνη, για λάθος χειρισμούς και   υπεροψία. Η Τουρκία θα παραμείνει εξασθενημένη «περιφερειακή δύναμη», αλλά η αποτυχία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επιφέρει ανατροπές και ανακατατάξεις. Το τουρκικό καθεστώς  θα παραμείνει προσανατολισμένο στις ισλαμικές και παντουρανικές ασιατικές του ρίζες . Η Τουρκία θα απομακρυνθεί περισσότερο  από την Ευρώπη, σε σχετική αυτό-απομόνωση προσεχώς και σε ένα εξοντωτικό πόλεμο κατά του Κουρδικού στοιχείου.
Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση πιο σοφή. Διαπίστωσε ότι ο τουρκικός γίγας έχει «πήλινα πόδια» και μπορεί να του τα κόψει με έξυπνη στρατηγική, όπως έκαναν οι Κούρδοι . Επίσης διαπίστωσε για μια ακόμη φορά παρά τις συμφωνίες «Πομπέο», ότι θα πολεμήσει μόνη, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από ΗΠΑ και   Ε.Ε.
Επομένως, ας τακτοποιήσουμε  τα του οίκου  μας, με το  ξεφόρτωμα των λαθρομεταναστών και το κλείσιμο των συνόρων,  διότι στο  μέλλον  μπορεί το μεταναστευτικό κύμα να προέλθει και  από Τούρκους πολίτες, που θα θελήσουν να βρουν καταφύγιο  στην Ευρώπη για λόγους ελευθερίας, ανεργίας κ.α,
Αν μάλιστα επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις  από την Δύση όπως διαφαίνεται!
Το παραπάνω κείμενο είναι του Υποστράτηγου ε.α Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη,
Συγγραφέως, μέλους της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών (Αμφικτύων)!!

Κινδυνεύουν τα νησιά μας…

Ισχυρίζονται εξυπνάκηδες δημοσιογράφοι – αυτοί οι ίδιοι, που όταν κάποιοι επεσήμαναν πως κοντοζυγώνει η απώλεια της Μακεδονίας μας από τον διεθνή παράγοντα, τους χλεύαζαν και τους λοιδορούσαν –  ότι δεν χάνεται η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο Πέλαγος!
Τους απαντώ με λίγα λόγια πως χάνεται, χωρίς να πέσει έστω μια ντουφεκιά, χωρίς να ανοίξει έστω μια μύτη!
Όταν η Τουρκία κάθε ημέρα μας στέλνει πεσκέσι κατά μέσο όρο 500 παράνομους μετανάστες (αφού οι ίδιοι επιλέγουν να σχίζουν τα αποδεικτικά έγγραφα της ταυτότητάς τους, κατά την διαδρομή), είναι σίγουρο ότι για την Ελλάδα αυτοί είναι μια ασύμμετρη απειλή!
Εάν συνεχιστεί – υπό την ανοχή της ελληνικής κυβερνήσεως – αυτή η συνεχής ροή, τότε μέσα σε δυο – τρία χρόνια θα φθάσουν το μισό εκατομμύριο! Σε αυτό το σημείο θα εξαλειφτεί παντελώς η “εθνική και θρησκευτική ομοιογένεια” της χώρας μας!
Θα έχει αλλοιωθεί ιο κατά 100% αμιγής ελληνικός πληθυσμός των ακριτικών μας νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων!
Όταν ήδη σήμερα σε κάποια νησιά ο πληθυσμός είναι μοιρασμένος!!

Ρώσος πρέσβης στις Βρυξέλλες: Οι ΗΠΑ μπορεί να προδώσουν τους Έλληνες, όπως τους Κούρδους… 

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, προειδοποίησε τους Έλληνες, ότι οι ΗΠΑ θα τους προδώσουν, όπως ακριβώς έπραξαν και με τους Κούρδους.  Το μήνυμα ήταν σαφές προς τους Έλληνες και την ελληνική κυβέρνηση! Μας προειδοποίησε, ότι θα πάθουμε από τις ΗΠΑ, ότι ακριβώς και οι Κούρδοι!
Τι ακριβώς δεν καταλάβαμε;
Το συμφέρον της Ελλάδος πρέπει να είναι εκεί, όπου πραγματικά εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της… και όχι παντός καιρού να είμαστε προσδεμένοι στο πλοίο των ΗΠΑ!!

Χέρι – χέρι Πατούλης και Δούρου για το Γραμματικό;

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ”, αυτοδιοικητικός συνδυασμός για την Περιφέρεια της Αττικής του κ. Γιάννη Σγουρού, εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου και το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
«Με ψέματα και κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου απέφυγαν τον διάλογο – Αποχώρησε η Παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”.
Με προφανή παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και με καταφανή πρόθεση να μην προχωρήσει στον παραμικρό διάλογο με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες αποφάσισε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ανάψει στο «άψε σβήσε» το πράσινο φως για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Γραμματικό.
Συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια και η απελθούσα διοίκηση με επικεφαλής την κα Δούρου που από πολέμιος του έργου και ορκισμένος υποκινητής των αντιδράσεων το 2014, αναδείχθηκε σε υπέρμαχό του, προκαλώντας την έκρηξη, την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας (μεταξύ αυτών και η Παράταξή μας) είχαν ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση – ενημέρωση για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής και του διαγωνισμού των 40εκ € που είχε ξεκινήσει η κα Δούρου και είναι σε εξέλιξη για την επέκτασή του ΧΥΤΑ.
Ωστόσο αίφνης αντί για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής η διοίκηση του κ. Πατούλη έφερε προς ψηφοφορία το θέμα του ΧΥΤΥ Γραμματικού, παραβιάζοντας κατάφωρα με αυτόν τον τρόπο τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (παρ. 2 άρθρο 17, ΦΕΚ 1497/17-6-2011)σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να τροποποιηθεί εισήγηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εισηγουμένων το θέμα (εν προκειμένω οι παρατάξεις της μειοψηφίας διαφώνησαν στη συζήτηση του θέματος χωρίς την παρουσία των τοπικών αρχών).
Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης ήταν η Παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ζητώντας πριν από οποιαδήποτε απόφαση να προηγηθεί διάλογος, ώστε να μην υπάρξουν τετελεσμένα.
Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι “Η μόνη λύση για να επιτευχθεί συναίνεση και κοινωνική αποδοχή στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων με βάση την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία για το Γραμματικό είναι ο διάλογος και οι καθαρές κουβέντες. Η κα Δούρου στο παρελθόν κορόιδεψε τον κόσμο και απώλεσε πλήρως την αξιοπιστία της. Καλούμε τον κ. Πατούλη να μην ακολουθήσει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι την κοινωνική οργή και αγανάκτηση”.
Η Παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” καλεί την διοίκηση της Περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφασή της, επιφυλασσόμενη να ασκήσει  διοικητική προσφυγή ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής»!
Βέβαια και η στήλη θα καταχωρήσει την όποια αντίθετη θέση των συνδυασμών του κ. Πατούλη ή της κ. Δούρου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες