Νεμέα: Ένα «διαμάντι» κρυμμένο στο μεγαλύτερο αμπελοτόπι των Βαλκανίων-Βίντεο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2019

Νεμέα: Ένα «διαμάντι» κρυμμένο στο μεγαλύτερο αμπελοτόπι των Βαλκανίων-Βίντεο


Η Γεωργική Επαγγελματική Σχολή Νεμέας  «Αμπελουργίας –Οινοτεχνίας» βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας και αποτελεί τη μοναδική πηγή γεωργοτεχνιτών αμπελουργίας και οινοποιίας στη χώρα.

Η σχολή ιδρύθηκε το 1991 σαν Τεχνική Επαγγελματική Σχολή (Τ.Ε.Σ.) Νεμέας με ειδικότητα «Τεχνιτών Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας». Στην πενταετία που ακολούθησε έγινε προσπάθεια δημιουργίας χώρων για τις εγκαταστάσεις της σχολής (αίθουσες, εργαστήρια, οικοτροφείο, χώροι άθλησης, αμπελώνας κλπ) και λειτούργησε για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 1997-98. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε Τ.Ε.Ε. και σχετικά πρόσφατα σε Επαγγελματική Σχολή με ειδικότητα «Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας».
Σήμερα μετρά 23 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει αρτιότατες εγκαταστάσεις με χημείο, οινοποιείο ,αμπελώνα αλλά και εστία… 

Παρέχει στους Σπουδαστές που την επιλέγουν γνώσεις τέτοιες που τους επιτρέπουν να δημιουργούν μοναδικής ποιότητας και γεύσης, οίνο! 

Είναι ένα «διαμάντι» κρυμμένο ακόμα και σήμερα στα «σπλάχνα» του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανίων, ένα διαμάντι που ζητά διακαώς να ανακαλυφθεί και να προσφέρει σε ακόμα περισσότερους σπουδαστές αλλά και στην ίδια την περιοχή της Νεμέας. 

Δείτε την εκπομπή "Γη του Πέλοπα" απο την Rap Media TV που παρουσιάζει την Γεωργική Επαγγελματική Σχολή της Νεμέας το 2017


Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την Γεωργική Επαγγελματική Σχολή Νεμέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες