ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019


Διαχρονικοί φίλοι οι Μητσοτάκηδες με τους Τούρκους;

Bildergebnis für κωνσταντίνος μητσοτάκης κυριάκος μητσοτακησ

Στην ταραχώδη σημερινή κατάσταση που ζούμε κι όπου βιώνουμε την ατολμία, την δουλικότητα της κυβερνήσεως της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεχιζόμενη θρασύτητα και στην επιθετική τακτική του Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος δημιουργεί δεδικασμένα στο Αιγαίο μας, θα σας γνωρίσω παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά με τίτλο: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, κι όπου θα διαπιστώσετε ότι πιθανώς οι Μητσοτάκηδες ήταν διαχρονικοί φίλοι με την γείτονα Τουρκία!

Σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται τα εξής στις σελίδες 208-209!

Πριν όμως σας αποκαλύψω τις εκμυστηρεύσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά να σας πω ότι στο διαδίκτυο αναφέρεται ως σύνοψη του βιβλίου πως: «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, η τρικυμιώδης διαδρομή του οποίου σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις επί επτά δεκαετίες, αυτοβιογραφείται, αποφασισμένος να μην κρύψει τίποτα… Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει…»!

Πράγματι φίλες και φίλοι σοκάρει και προβληματίζει! Παρακολουθήστε γιατί!

«“…Κοίταξε, πολιτική εξωτερική έκανα και πριν, ως αρχηγός της αντιπολιτεύσεως, εξωτερική πολιτική έκανα και μετά, δηλαδή βοηθώντας τις κυβερνήσεις. Θα σου πω το πώς βοήθησα την κυβέρνηση Σημίτη, το πώς προσπάθησα να βοηθήσω”.

Αναφέρεται σε συναντήσεις με τον Μεσούτ Γιλμάζ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ που έγιναν στις αρχές Ιουνίου 1997 όταν ο Μητσοτάκης πήγε στην Τουρκία για να παραλάβει το βραβείο “Αμπντί Ιπεκτσί” για την ελληνοτουρκική φιλία, έχοντας στις αποσκευές του μια πρότασή του για την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Μη επιθέσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Γιλμάζ παλιός γνώριμος του Μητσοτάκη, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τη δεκαετία του ΄80 και πρόεδρος του κόμματος Μητέρας Πατρίδας, έγινε τρεις φορές πρωθυπουργός της Τουρκίας. Το 1991 (για πέντε μήνες, 23/6/1991-20/11/1991), όταν είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στο Παρίσι. Το 1996 (για τρεισήμισι μήνες, 6/3/1996-28/6/1996) και για δυόμισι χρόνια την περίοδο 1997-1999 (30/6/1997-11/1/1999). Όταν τον συνάντησε ο Μητσοτάκης το 1997 ήταν μόλις λίγες ημέρες πριν εκλεγεί πρωθυπουργός για τρίτη φορά. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενάμισι χρόνο μετά τα Ίμια, ήταν ακόμα σε δύσκολη φάση.

“Μου λέει ο Γιλμάζ: Εμείς οι Τούρκοι ξέρουμε ότι όποια λύση και να δώσουμε στην Κύπρο, εσείς οι Έλληνες σε δέκα χρόνια θα ΄χετε κυριαρχήσει στο νησί οικονομικά και θα κάνετε την Κύπρο ελληνικό νησί. Κι εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε 80 μίλια από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας να έχουμε ένα ελληνικό νησί. Εγώ φυσικά του είπα: Πραγματικά με εκπλήσσεις. Πρώτη φορά ακούω αυτή την καινούργια θεωρία σου. Αν πράγματι, λέω, έτσι πιστεύετε, τότε να έχετε το θάρρος και την εντιμότητα να μας το πείτε καθαρά. Βεβαίως, δεν θα σας χαρίσουμε το έδαφος. Να πάρουμε το έδαφος που μας ανήκει και πάρτε εσείς τη Βόρειο Κύπρο και κάντε την ό,τι θέλετε. Αλλά έφυγα από κει και πήγα και βρήκα τον Ντεμιρέλ: Ο Γιλμάζ μου είπε, εσύ τα συμμερίζεσαι; Όχι μου λέει. Αυτό που σου είπε ο Γιλμάζ είναι the last solution (η έσχατη λύση). Μετά τον ρώτησα. Εμείς είχαμε συμφωνήσει αυτά και αυτά και αυτά και αυτά. Αυτά πού συμφωνήσαμε ισχύουν ή δεν ισχύουν; Ισχύουν μου είπε. Μπορώ να το μεταφέρω αυτό στην κυβέρνηση, ότι ισχύουν; Βεβαίως, μου λέει. Να το μεταφέρεις. Και πράγματι γύρισα, και τους είπα αυτά που είχα συμφωνήσει εγώ. Δεν είχαν κάνει τον κόπο να τα δούνε. Και ούτε ήξερε κανένας.

Έναν μήνα μετά τις επαφές Μητσοτάκη στην Άγκυρα η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπογράφει τη Συμφωνία της Μαδρίτης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 8 Ιουλίου 1997…»!

Αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι, γιατί ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του Κωνσταντίνου, δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ; Γιατί, ενώ γνώριζε προφανώς για την κήρυξη ΑΟΖ της Τουρκίας με την Λιβύη, δεν έκανε τίποτε και εξακολουθεί να σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας;

Δεν φαίνεται ξεκάθαρα, όταν ο πατέρας του μας εκμυστηρεύεται, ότι “Είχαμε συμφωνήσει αυτά και αυτά και αυτά και αυτά” με τους Τούρκους;

Και ουδέποτε μας είπε ποια ήταν αυτά και αυτά και αυτά. Μήπως η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και η συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου;

Από τη στιγμή που παραδέχεται, ότι θέση του ήταν: πάρτε εσείς τη Βόρειο Κύπρο και κάντε την ό,τι θέλετε; Τρομοκρατημένος από την αποκάλυψη Γιλμάζ: Εσείς οι Έλληνες σε δέκα χρόνια θα ΄χετε κυριαρχήσει στο νησί οικονομικά και θα κάνετε την Κύπρο ελληνικό νησί! Γι΄ αυτό δόθηκε η εντολή από την Αμερική: Χρεοκοπήστε την Ελλάδα! Και ήρθαν τα Μνημόνια της εξαθλίωσης και της εθνικής υποταγής!!

Παρακαταθήκες Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε Κυριάκο και Ντόρα…
Bildergebnis für κωνσταντίνος μητσοτάκης ντορα μπακογιαννη

Από το ίδιο βιβλίο διαβάζω την εξομολόγηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην σελίδα 211:

«Το λέω στην Ντόρα καθημερινώς, το λέω και στην τωρινή κυβέρνηση (Καραμανλή)! Θα ζούμε με τα προβλήματά μας ώσπου να τα λύσουμε! Θα ζούμε με τα προβλήματά μας και θα προσπαθούμε αυτό το οποίο γίνεται σήμερα, το οποίο είναι πάρα πολύ σωστό και δεν γίνεται μόνο σήμερα, είναι γραμμή που και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε, να πετύχουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών των δυο χωρών…»!

Αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι, γιατί ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του Κωνσταντίνου, στην προ ημερών συνάντηση με του Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, είπε το πρωτάκουστο, πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την τουρκική πλευρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)!

Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αφελής, τόσο εφησυχασμένος, ώστε να θέλει να συζητά για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον άρπαγα της γης μας; Θα συνεχίσει να συζητά, χωρίς να χτυπά το χέρι στο τραπέζι με τον συνεχώς παρανομούντα γείτονα;

Και βγάζω το συμπέρασμα! Και βέβαια θα συνεχίσει να συζητά, αφού εκπληρώνει την παρακαταθήκη που του άφησε ο πατέρας του!

Στο άρθρο μου της Κυριακής θα μάθετε και άλλες αποκαλύψεις διά στόματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Αποκαλύψεις που σοκάρουν και προβληματίζουν!

Υπομονή να έχετε!!

Συνευρέσεις της Ντόρας με κρητικά εδέσματα…


Μπακογιάννη τραπέζι ΝΔ

Έγραφα προ ημερών σε άρθρο μου, πως θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία μας εκπλήσσει πάντα αρνητικά! Από την εποχή που ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή, τορπίλισε το μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο της κυβέρνησης που μετείχε, επειδή ήταν οι αγωγοί ρωσικοί!

Μέχρι σήμερα, που πιστεύει ότι είναι επ΄ ωφελεία της Πατρίδος η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών)! Τις οποίες διακαώς επιθυμούν ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία! Που διακαώς επιθυμούν πολυεθνικές, για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια αλλοδαπών, που τα εμπορεύματα θεωρούνται ότι είναι πέραν από τα όρια του τελωνιακού εδάφους! Που δεν θα υπόκεινται στον κοινό τελωνιακό έλεγχο, που δεν θα έχουν την ίδια φορολογία και τα οφέλη θα τα εισπράττουν ξένες δυνάμεις!

Δημιουργία ΕΟΖ, σε ευαίσθητες περιοχές της Πατρίδος μας, όπως η Θράκη!

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που υπερψήφισε – μόνη – το πρώτο Μνημόνιο, αντίθετα από την Κ.Ο. της ΝΔ και διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά!

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σήμερα, συχνά πυκνά οργανώνει φαγοπότια με ντολμαδάκια της Μαρίκας και άλλα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, καλώντας πολιτικά πρόσωπα του χώρου της ΝΔ, αλλά και πολιτικά πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως Παπανδρέου και Κατρούγκαλο! Γιατί όλοι τους πιστεύουν στην πολυπολιτισμική Ελλάδα, όπως διακήρυξε άλλωστε και ο αδελφός της σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας μας!

Ακολουθώντας τις παρακαταθήκες που τους κληρονόμησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!!

Τα παιδιά του Σόρος…

…είναι πολύ αποτελεσματικά στο να καταστρέφουν την θετή Πατρίδα τους, δεν μπορούν να παράξουν έργο ή να ωφελήσουν την Ελλάδα. Πολλά εκατομμύρια έριξε η Νέα Τάξη για να ελέγχουν τις εκλογές, το εκλογικό σύστημα, το κομμάτιασμα της εκλογικής βάσης κλπ.

Η μεταπολιτευτική Ελλάδα, γέμει από δολοφονίες, αυτοκτονίες, βιασμούς, προδοσίες, διαφθορά, ναρκωτικά, αυτοί δε, που κυβέρνησαν και κυβερνούν παραβίασαν το Σύνταγμα, τα ήθη και τα έθιμα, άφησαν τις Τράπεζες να ασκούν την οικονομική πολιτική της χώρας οδηγώντας την στην καταστροφή, στην αρπαγή βωμών και εστιών με συμπαραστάτες τις διανοητικές “πόρνες” τα ΜΜΕ.

Έλληνα είσαι δειλός, εγκλωβισμένος στο κόμμα και στην ιδιοτέλεια, περιμένεις να φιλήσεις το χέρι του πολιτικού μήπως και σου δώσουν αυτό που σου ανήκει. Δυστυχώς Έλληνες αναδειχθήκαμε “Ανόητοι, Δηλοί” με πατέντα, και το κακό είναι πως το λέγαμε, ότι στο τέλος θα μας πούνε και “«Μ@λ@κες”!!

Στέργιος Σμυρλής


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες