Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2019

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019


Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ …ενωμένο (;;;) δυνατό (;;;)…

Ο Κώστας Σημίτης δίπλα στη Φώφη Γεννηματά

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το μήνυμα που βγήκε είναι, πως το ΠΑΣΟΚ ενσωματώνεται στο ΚΙΝΑΛ! Έτσι εγένετο το θέλημα της “αυτοκράτειρας” Φώφης Γεννηματά, να είναι πρόεδρος δυο κομμάτων! Και οι εκπλήξεις που κάποιοι θεωρούσαν, πως θα προέλθουν από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Παύλο Γερουλάνο, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν και η σκληρή γραμμή της εσωκομματικής αντιπαράθεσης μετατέθηκε για μετά από δυο χρόνια, όταν και θα υπάρξει η νέα εκλογή ηγεσίας!

Άλλωστε, αυτήν την στιγμή το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται ικανό να φέρει πίσω έναν σεβαστό αριθμό στελεχών, που αυτομόλησαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Αφού πλέον το “πράσινο” στρατόπεδο δεν λογίζεται ως κόμμα Εξουσίας!

Έτσι η κ. Γεννηματά, ξεπερνώντας ζητήματα αμφισβήτησης χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες, θα νιώθει ασφαλής στην προεδρική της καρέκλα για τα επόμενα δυο χρόνια! Ε… και; Τι ευελπιστεί να καταφέρει με τα πολιτικά απολιθώματα Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου εκ δεξιών της και εξ αριστερών της αντίστοιχα!

Με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου εξαπτέρυγά της, περιμένει να την εμπιστευτεί ο λαός μας και να την τιμήσει με την ψήφο του;

Ο λαός μας όμως δεν ξεχνά τον Κώστα Σημίτη! Τον “εκσυγχρονιστή” Πρωθυπουργό που το 1997 δημιούργησε το δικαίωμα στην Τουρκία για ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο! Δεν ξεχνά το 1999 όταν η Τουρκία δημιούργησε “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο!

Ο λαός μας όμως δεν ξεχνά τον Γιώργο Παπανδρέου, που το 2010 κατέστρεψε την Ελλάδα με την υπαγωγή της χώρας μας στα επονείδιστα Μνημόνια! Από τα οποία, κοντά 10 χρόνια μετά η Πατρίδα μας δεν μπορεί να απεμπλακεί, παραχωρώντας κυριαρχικά εδάφη, δυστυχώντας το λαό της, χάνοντας τον επί αιώνες εθνικό προσανατολισμό της! Όχι κυρία Γεννηματά! Μην πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς και τα δυο σε ένα κόμματα, στα οποία είστε επικεφαλής, να καταφέρετε κάτι περισσότερο από το να είστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, ανάλογα με το ποιο κόμμα από τα δυο είναι στην Εξουσία!!
    

Μια σοβαρή επιλογή…


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpAMaTBEhjGi810fSUpRaomMZaOMnP_eJgxXtMgNwLty50ZE6xtxwGjaogujjdRITlTDQpOMsYD_gaJ0gcJkwp9vZSkTFku1p3AG5m2kRBsjgKUxPs4FSVxirvGermE-DVXUQcDkIeztLJ/s640/eas.jpeg

Μεγάλη αντίδραση υπήρξε στη ΝΔ από το διορισμό των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας! Αφού σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις θεωρήθηκε από υψηλά στελέχη της ΝΔ, πως αντί να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για αξιοποίηση νέου επιστημονικού προσωπικού, επιλέγηκαν παλαιοκομματικές λογικές βολέματος και μετάγγιση υπέργηρου προσωπικού από άλλα κόμματα!

Ωστόσο, υπήρξε και μια ευχάριστη έκπληξη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Μια έκπληξε διορισμού σε ένα, πολύ νευραλγικό Τομέα για την ασφάλεια της Πατρίδας! Των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων θα ηγηθεί ο κ. Νίκος Κωστόπουλος! Και σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα μια πολύ σοβαρή και ενημερωτική αναφορά στο πατριωτικό πόρταλ kostasxan.blogspot.com!

Παρακάτω το δημοσίευμα:

«Από τις πρώτες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού, στα υπουργεία, ήταν εκείνη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 19 Ιουλίου 2019. Εκεί συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία. Συζήτησαν για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.
Ένας από τους βασικούς πυλώνες της άμυνας, της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας μας είναι και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός ο οποίος κλήθηκε να επιλέξει το πρόσωπο εκείνο που θα ηγηθεί του οργανισμού σε δύσκολες εποχές τόσο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, όσο και λόγω των μεταναστευτικών ροών αλλά και των γεωπολτικών “παιχνιδιών” στην περιοχή από Ρωσία και Αμερική.

Σε αυτό το πλαίσιο η επιλογή προσώπων που θα αποτελέσουν την ηγεσία σε οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα – εθνικού συμφέροντος, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν αποτελούν απλά μια “επιλογή προσώπων” αλλά μια επιλογή εθνικής γραμμής.

Το πρόσωπο που θα ηγηθεί των ΕΑΣ από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι ο κ. Νίκος Κωστόπουλος. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θέλει έναν άνθρωπο ικανό σε θέση ευθύνης, όπως αυτή στα ΕΑΣ. Ο Νίκος Κωστόπουλος δεν είναι απλά ένας πολιτευτής που συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στο βόρειο τομέα της Αθήνας. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει αναλάβει κρίσιμες θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, το Δημόσιο και την Περιφέρεια, ενώ το σημαντικότερο έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό τομέα. Προέρχεται από τον χώρο των Επιχειρήσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, Δ.Ε.Η. και Dialect Technologies.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner - μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει εμπειρία σε μελέτες αναδιοργάνωσης υπηρεσιών και επιχειρησιακά σχέδια, ενώ σημαντικές είναι και οι σπουδές στα νομικά, οικονομικά και στις διεθνείς σχέσεις. Επίσης, είχε σημαντική ενασχόληση με τα κοινά, ενώ διετέλεσε αιρετός Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής την περίοδο 2014-2019.
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποτελούν ακόμη ένα στοίχημα για την κυβέρνηση αφού τα ΕΑΣ θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στην άμυνα και στην οικονομία της χώρας. Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος που θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντα συμβούλου θα πρέπει να είναι “ανεξάρτητος” με όραμα αλλά και με αίσθημα πατριωτισμού που δεν θα αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για οποιουδήποτε είδους “παιχνίδια”. Και με αυτό το δεδομένο ο Νίκος Κωστόπουλος αποτελεί την επιλογή του Μαξίμου για τη νευραλγική θέση των ΕΑΣ.

Όταν ο ίδιος βολιδοσκοπήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση αρκέστηκε στα εξής: “Δηλώνω “παρών” σε ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να αλλάξουμε την Ελλάδα”»!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Νίκο Κωστόπουλο!!

Απόφαση – βόμβα για Airbnb διαμέρισμα στο Ναύπλιο…


Επειδή η νέα ευρωπαϊκή μόδα, έχει αγγίξει και την Ελλάδα της οικονομικής κρίσεως, σας ενημερώνω δημοσιεύοντας μια δικαστική απόφαση σταθμό για Airbnb διαμερίσματα, από τη στιγμή που πιστεύω πως αφορά μέρος της κοινωνίας μας!

Την είδηση βρήκα στο διαδικτυακό πόρταλ anagnostis.org:

«Το δρόμο και για άλλες αντίστοιχες διεκδικήσεις για πολλές υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει η απόφαση – βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, η οποία απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση τύπου Airbnb σε πολυκατοικία του Ναυπλίου!

Η απόφαση δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, και καλεί τον ιδιοκτήτη που μισθώνει το σπίτι του με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας.

Επίσης απειλεί εις βάρος του προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης.

Τέλος επιβάλλει σε βάρος του την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι σε όλη τη χώρα, αν κινηθούν ανάλογα και άλλοι ιδιοκτήτες που αντιδρούν στη μίσθωση διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες τους για χρήση Airbnb.

Είχε προηγηθεί η πρώτη στα χρονικά προσωρινή διαταγή που απαγορεύει βραχυχρόνια και ευκαιριακή μίσθωση σε πολυκατοικία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 25/9/2019 και την απόφαση 263/2019 που εκδόθηκε στις 7/11/2019…»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες